19 Aralık 2012 Çarşamba

Pesto soslu tavuk - Chicken with Pesto


Pesto sosumuzu hazırladık, ee sonra neler yapabiliriz? Özellikle makarna ve tavuk ile çok uyumlu bir sos olduğunu düşünüyorum. Tavuk ile beraber çok lezzetli oluyor, hele de fırınlanırsa. Annem fesleğeni sevmemesine rağmen, o bile tarifi çok beğendi. Tavuklar fırında bayağı kabardı ve çok lezzetli oldular. Tavukların üzerlerine parmesan rendeleyip, fırınlarken de cherry domatesler ile süsleyip, daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Ektiğimiz fesleğenler filiz verdi, hergün yeni çıkan bir filize merhaba demek çok keyifli, heyecanla büyümelerini bekliyoruz. Daha önce hazırladığım pesto tarifi için tıklayınız.

Pesto Soslu Tavuk 

5 adet tavuk göğsü,
6 çorba kaşığı pesto sos,
6 çorba kaşığı 50gr. labne peynir
2-3 çorba kaşığı galeta unu,
  • Pesto sos ile labne peynirini blender yardımı ile çırpınız.
  • Tavukları ortasından dikey bir çizgi oluşturucak şekilde kesiniz ve içini elinizle açtırıp, cep oluşturunuz.
  • Oluşturdugunuz ceplere, hazırladıgımız karışımı koyup, tavukların etrafını galeta ununa buluyoruz.
  • Tavukları 180 derece fırında, ~40 dk.,kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..


 Pesto is ready, so what? You can make chicken with pesto souce, it looks good and taste is delicious. Chicken is swelled in the oven and get good taste. My mother doesn't like basil leaves but she loves the recipe. You can grate parmesan on the chicken and roast together cherry tomatoes.
Our basil leaves start to grown up and we saw small tiny leaves. İt is very excited to see a new branch in the pot every day.. I'm sorry about photo that I took it in a hurry in my mother's house.




Chicken with Pesto sauce

5 chicken breas,
6 tablespoon pesto,
6 mild creme cheese or mascorpone (50 gr.)
salt

  • Mix together both pesto and  mild creme cheese with blender,
  • Make a cut on the chicken to obtain small pocket inside the chicken,
  • Put the mixture(pesto and mild creme cheese) into the chicken pocket:)
  • finally, roasted chicken at 180 degree during about 40 min.
Bon Apetit...

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder