Kolay Balkabaklı Tart



Sonbaharda yapraklar sararmaya başlayıp, doğa renk değiştirdikçe kendimi doğaya daha yakın hissediyorum. Doğa ile beraber bende kendi yaralarımı sarmak için içime dönüyorum. Sararan yapraklarımı ayrıyorum. Dökmeye hazırlanıyorum, yenilere yer açabilmek ancak eskilerden vazgeçerek mümkün. Vazgeçmek, değişim ise kolay değil.

Sonbaharın bize bir getirisi de kışa girerken artan karbonhidrat ve tatlı isteğim! Şeker bağımlılığım nüksederek, yaratıcılığımla birleşip, içimde inanılmaz bir çoşku oluşturuyor. Mutfakta olmak, sürekli pişirip, güzel sofralar kurmaksa benim meditasyonum. Ben yoğurup, şekillendirdikçe niyetlerim gerçekleşiyor, hayata onaları bırakıyormuşum gibi hissediyorum. Yine böyle bir günün sonunda kolay balkabaklı tart yaptım. 

İstanbul gibi kalabalık bir şehirde yaşarken kendimize, evimize ve ailemize çok kısıtlı zamanlar ayırabiliyoruz. O vakitleri de bazen mutfakta geçirmeyi tercih etmeyerek, dışarıdan sipariş veriyoruz. Bu yüzden mutfakta kısa sürede lezzetli birşeyler hazırlamaya odaklanıyorum. Her hafta evimizde pişen balkabağını farklı formlarda tüketmeyi seviyoruz. Bu sefer canımız tart çekti, ee fazla vaktimizde yok! Kolay ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz balkabaklı tart tarifi ile sizi başbaşa bırakıyorum.

Balkabaklı Tart

50 g tereyağ,
1.5 paket Eti Burçak bisküvi,
60 ml süt,
100 ml krema,
1 yumurta sarısı,
235 ml lik kap (2 cup) püre haline gelmiş, az şekerle pişmiş balkabağı,
Vanilya,

9.5 X 33.5 uzunluğunda altı çıkabilen dikdörtgen tart kalıbı kullanıldı.
 

Yaklaşık 6-7 kişilik olarak düşünebilirsiniz.


Tart kalıbı iyice yağlanır. Tereyağ tavada eritilerek, soğutulur. Bisküviler blendırdan geçirilerek, içine eritip-soğutulan tereyağı eklenir. Ezilen ve yağlanan bisküviler tart kalıbının içine yerleştirilerek, tart kalıbının içi ve kenarları elle bastırılarak doldurulur. Derin dondurucuda ~20 dk kadar bekletilir.

Önce krema tek başına çırpılarak biraz kabartılır. 1 yumurtanın sarısı eklenerek hafifçe karıştırılır. 
Püre halinde getirilen balkabağı eklenerek, karıştırılır. En son süt ve vanilya eklenerek, koyu bir kıvam elde edilir.


Balkabaklı-kremalı dolgu hazırlanınca, kalıbın içine dökülür ve üzeri düzeltilerek, 175 dereceye ısınmış fırında 20 dk pirilir.
Soğunca buzdolabına kaldırılarak ertesi gün tüketebilirsiniz. Servis sırasında üzerine kabak çekirdeği içi ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , , ,