Tarifte amerikan cup ölçüleri kullanılmıştır.
Muzlu Çikolatalı Kek
140 g un (1 cup)
35 g kakao (1/2 cup)
150 g esmer şeker (3/4 cup)
60 ml eritilmiş tereyağ (biraz soğutulmuş)
60 ml sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yumurta
1 çimdik tuz
2-3 tane olgunlaşmış muz (ben 2 adet büyük muz kullandım.)
3/4 cup çikolata parçacığı + üzeri için
Kek kalıbı olarak uzun 28*8 cm bir kalıp kullandım. Daha dar bir kalıp kullanılabilir.
Kakao, un, tuz, karbonat bir kap içerisinde karıştırılır. Bütün malzemeler elenerek, karıştırılır.
Başka bir kap içerisinde muzlar ezilir. Şeker ve yağ eklenerek çırpılır. Yumurta eklenir hepsi karışana kadar çırpılır.
En son un karışımı eklenerek, spatula ile ya da mikserin düşük devrinde karıştırılır. En son çikolata parçacıkları eklenerek, karıştırılır ve pişirmeye hazır.
Ben uzun kek kalıbı kullandım, kalınlıkları biraz ince oldu. Daha dar bir kalıp kullanabilirsiniz. Daha yüksek bir kek elde edersiniz. Kalıbı hafif yağlayarak ya da pişirme kağıdı ile kullanabilirsiniz. Hamuru kalıba koyduktan sonra üzerine de istediğiniz kadar çikolata parçacığı serpiştirebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 175 C fırında 30 dk pişiriniz. Fırın ayarları fırına göre değişmektedir. Fırınınızın ısısına bağlı olarak pişirme süresi biraz değişebilir 30 dk sonunda kürdan ya da bıçak ile test yapabilirsiniz. Çikolatalardan biraz iz kalabilir, bunu kek pişmemiş olarak değerlendirmeyiniz.
Afiyet olsun..