Red Velvet Cupcake - Kırmızı Kadife Kek



Sevgililer günü bizim için özel bir gün olmasada, etrafta kırmızı kosptini ve kalpleri görmeyi seviyorum:) İnsanların sevgi dolu davranıp, sevgisini ifade edebilmesi için bir fırsat olarak düşünüyorum. Bugüne özel birşeyler pişirmek ve sunmaktan da büyük keyif alıyorum. Sevginin en büyük ifadesi bana göre sevdiklerin için birşeyler hazırlamak ve sunmak. Size özel pişirilmiş bir yemel, kurabiye, kek ya da sadece güzel bir peynir tabağı.. Önemli olan düşünüldüğünüzü bilmek, size özel birşeyler. 
Şubat ayında doğan 2 kardeş ve 1 arkadaşınız var ise, hepsine kırmızı kadife kek pişirmeden olmazdı.  İlk keki Londra'ya gittiğimden 'The Hummigbird Bakery' den yemiştim. Göl kenarında tatığım bu kekim harika bir dokusu ve mükemmel bir kreması vardı. Beni içerisindeki kırmızı gıda boyası endişelendirse de bunu denemeliydim. 

Kekin harika bir dokusu var. Arkadaşlarım bu şuana kadar yaptığın en iyisi bizce, bunu her kek uygulamalısın dediler:) Kremaya gelince bu adımda ilk etapta başarılı olduğum söylenemez. Kremam  pütürlü bir dokuya sahipti ama tadır yerindeydi. Sonra biraz araştırma yaparak neleri yanlış yaptığımı buldum. Sonra mı harika bir krema çıktı ortaya:)

Kırmızı Kadife Kek - Red Velvet Cupcake

1/2 su bardağı buttermilk*
3/4 su bardağı şeker (115 g)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı soda
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un (190 g)
1/2 su bardağı zeytinyağı yada 100g tereyağ
1 yumurta
1 + 1/2 yemek kaşığı beyaz sirke (elma sirkesi)
2+1/2 yemek kaşığı kako
2 tatlı kaşığı gıda boyası (Toz yada sıvı)

*Buttermilk= kesilmiş ekşi süt. 1/2 su bardağı sütün içerisine bir tatlı kaşığı sirke yada limon suyu ilave ederek, oda sıcaklığında bekletiniz. Kek dokusunu veren kesinlikle bu ekşi süt. Süt ve yoğurdu karıştırarakta elde edebilirsiniz. 
NOT: Bütün malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Kek içerisindeki kakao oranı arttıkça kahverengimsi rengi bastırmak için daha fazla gıda boyası eklemeniz gerekecektir.

Tereyağ yada sıvı yağ şeker ile karıştırılarak kremamsı bir kıvam elde edilir.
1 yumurta kırılarak, tamamen karışana kadar çırpılmaya devam edilir.
1 kap içerisine un, soda,tuz,kako karıştırılır. Karışım homojen hale getirilir.
Gıda boyası, buttermilk içerisine ilave edilerek, istediğiniz kırmızılığı elde edene kadar ekleme yapabilirsiniz. Ya da toz halindeyse, kuru malzemeler ile karıştırabilirsiniz.
Önce kuru malzemenin 1/3 ü ilave edilir, ardından buttermilk'in 1/2 si, sonra kuru-ıslak-kuru-ıslak-kuru şeklinde malzemeler ilave edilir. Her aşamada eklediğiniz malzeme karışımda tamamen kaybolana kadar karıştırılır. Unlu ve buttermilk karışımları ilave edildikten sonra, sirke karışıma eklenerek, karıştırılır. 
Cupcake yapmak isterseniz tam 12 adet cupcake çıkıyor. Kalıplarınız büyük ise daha az çıkacaktır. ama standart cupcake kalıpları ile tam denk geliyor. Krema kıvamında akışkan bir hamur elde ediyorsunuz. Dondurma kaşığı ile cupcake kalıplarınıza eşit olarak dağıtabilirsiniz. 
175 C önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişiriniz. Kürdan ile fırından çıkarmadan kontrol ediniz. Kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiştir. Kürdanın ucu ıslak ise birkaç dakika daha pişiriniz. 

Krem Peynirli Dolgu

Krem peynir dolgusu için Türkiye'deki krem peynirleri kullanmayınız. Bu peynirler ile kıvam tuttmak zor. Bunun yerine Pınar Beyaz tavsiye ediyorum. Labne peynirinden daha iyi bir doku elde ediyorsunuz. Cheesecake içinde Pınar Beyaz kullanıyorum. Peyniri kullanmadan oda sıcaklığına mutlaka ısınmasını bekliyorum. Amerika'daki cheesecake içerisinde kullanılan krem peynirler daha az protein içermekte ve bizdeki cheesecakeler bu sebeple daha sert bir dokuya sahip oluyor. Bizde en yakın dokuyu veren peynir bu bence.
Olmayan Krem Peynir Dolgusu
Olmayan Krem Peynir Dolgusu





















Kullanacağınız pudra şekerini mutlaka kullanmadan eleyiniz. 

Tereyağ oda sıcaklığında olmalıdır.

100 g tereyağ,
110 g Pınar Beyaz,
125 g pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı vanilya

Tereyağ ve peyniri kabarana kadar yaklaşık 5 dk yüksek devirde çırpınız.
Elenmiş pudra şekerini azar azar ekleyerek, yavaş devirde karıştırınız. 
Bütün pudra şekerini ekledikten sonra yüksek devirde 5 dk daha çırpınız. Kremanınızın hacim kazandığını ve yükseldiğini görüceksiniz. Tereyağının sarı rengi kaybolarak beyaz bir krema elde ediceksiniz.

Cupcakeler soğuduktan sonra kremayı üzerlerine kaplayabilirsiniz. Ben küçük bir uç kullandığım için  krema üzerinde biraz zayıf görünüyor. Kalın bir sıkma uçu ve sıkma torbası kullanmanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun..


Etiketler: , , , , , , , , ,