Balkabaklı Cheesecake - New York Style Modification



Yeni yıl geldi mi, sofrada ille kabak tatlısı olur. Annemin gelenekselleştirdiği bir tatlı haline geldi. Zaten kabak tatlısı dendi mi akan sular durur. Bu sene yeni yıla çok sevdiğim insanlarla girdim. Onların geliceğini de duyunca, uzun zamandır denemek istediğim New  York style cheesecake üzerine bal kabağını da eklemek istedim. New York style denmesi, ağır krema, krem peynir ve yoğun yumurta eklenmesiyle, daha yumuşak ve pufidik bir dokuya sahip olması. 1950 lerden beri New York ta Junior tarafından yapılmaya başlanan Cheesecake için New York'un en iyisi diyorlar. Yiyen varsa lütfen yorumlarını bıraksın. Amerika kıtasına ayak basmamış biri olarak, hala gerçek browni ve cheesecake yemedğimi düşünüyorum ve çok heyecanlıyım. Aslında altında bisküvi dokusu olmuyor ama ben sadece peynirli katmanı referans alarak, kendim ondan Türk usulu bir cheesecake yaptım. Ama siz tabanı olmadan da yapabilirsiniz. Tarifi pinterestte gezerken bulup, biraz modifiye ettim. 

Balkabaklı Cheesecake - New York Style

6 yumurta,
600 g Pınar beyaz,
200 ml krema,
1.5 su bardağı şeker,
100 g tereyağ,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 çay kaşığı limon suyu,
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi,
vanilya,
Bisküvi Taban;
2 paket eti burçak,
50 gr. tereyağ,

Bisküvi Tabanı Hazırlama:

Eti burçakları rondodan geçiriniz. Eritip soguttuğunuz tereyağını ilave edip, karıştırınız. Bu aşamada tabanına fındık eklemek isterseniz, ekleyerek rondoda karıştırabilirsiniz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kagıt yerebilirsiniz. Sonra rondodan geçirdiğiniz bisküvileri kalıbın tabanına dökerek, elinizle yada bir kaşık yardımıyla bastırarak, dağıtabilirsiniz. Ardından peynir dolgusu hazır olana kadar buzdolabında bekletiyorum.

Peynir Dolgusu Hazırlama:

Peynir ve tereyağ iyice çırpılır. Şeker ve krema eklenerek çırpmaya devam edilir. Limon suyu, limon kabuğu ve vanilya eklenerek karıştırılır. Yumurtaların her biri tek tek ilave edilir. Her bir yumurta iyice karıştıktan sonra diğeri ilave edilir. En son nişasta konularak, karışım hazırlanan kabın içerisine dökülerek fırına atılır. 150 C ye ısıtılan fırında alt+üst modunda fan çalıştırılmadan fırına atılır. Fırının hızlı ısınması için turboda ısıtıp, cheesecake i atarken alt+üst moduna alabilirsiniz. Cheesecake in pişmesi uzun sürüyor, üstü hafif renk almaya başlayınca, ortasına kürdan batırarak bakabilirsiniz.

Balkabağı Püresi Hazırlama:


Balkabağı püresi için, az şekerli pişirdiğim balkabağını püre haline getirerek, içerisine muskat, tarçın, zencefil ilave ediniz. Baharatları damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. (1/2 çay kaşığı tarçın, 1/8 çay kaşığı zencefil ve bir çimdik muskat ekleyebilirsiniz.) Muskat çok az olmalı, çok baskın bir tadı var. Balkabağım güzel olduğu ve sulanmadığı için koyu bir püre elde ettim ve nişasta ile koyultma gereği duymadım. Eğer püreniz sulu ise kısık ateşte içerisinde 1 yemek kaşığı nişasta ilave edirek, pişiriniz. Üzerine ceviz ekleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , , , ,