Sevgililer Günü - Küçük Sürprizler


Bu sene sevgililer günü heyecanım az, belki ayın balık burcunda olmasının etkisi vardır:) Yine de bugüne özel birşeyler pişirmek, bahaneyle günleri özel kılmayı seviyorum. Geçen sene kardeşimin doğum günüydü ve büyük bir masa kurmuştu. Vazoya çiçek şeklinde hazırladığı çileklerle harika bir fondü hazırlamıştı.




Bende daha önce evde kalan keklerin yanına krema ile sos hazırlayarak hafif atıştırmalık tatlılar yaptım. Hem kuplarda hazırladığım kekleri hemde kalp şeklinde keserek, kahvenin yanında ufak sürprizlerle sundum. Kalbe giden yol mideden geçmiyor muydu? Ozaman vakit kaybetmeden kolları sıvayalım:)

Krema için;
200 ml krema
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Kremayı kar kıvamına gelen çırptım ve içerisine pudra şekerinide ilave ederek hazırladım. Biraz dolapta bekletebilirsiniz. Aceleniz var ise bir sıkma torbasına boşaltarak kuplarınızı hazırlayabilirsiniz. Kremaya daha lezzet katmak için içerisine labne peyniri ilave edebilirsiniz.

Evde kalan kekleri ya hazır kek kullanabilirsiniz. Kupların en altına ufak parçalara böldüğünüz kekleri koyarak, kahve yada süt ile ıslatabilirsiniz. üzerine biraz krema ilave edip, araya çilekleri dizin, üzerine yine krema ve en son çikolata parçacıkları ile son dokunuşu yapabilirsiniz. Kuplar 1 gece dolapta beklerse daha güzel olur. En az 3 saat dolapta beklemeli.

Ya da keklerinizi kalp şeklinde keserek, üzerlerini krema ile süsleyebilirsiniz. Nar mevsiminde olmamız ve ufak atıştırmalar için minik taneleri ile keklerinize güzel bir hava katabilirsiniz. Ufak dokunuşlar her zaman etkileyicidir:)

En son kuplarınız için kalpler keserek, kürdanlara takabilirsiniz. Kestiğiniz 2 kalbi ortaya kürdan koyarak birleştirebilirsiniz. Üzerlerine mesaj yazabilirsiniz. Tamamen yaratıcılığınıza kalmış..

Güzel bir sevgililer günü geçirmeniz dileğiyle.. Sevgi dolu olsun..

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , ,