Böğürtlenli Cupcake - Blackberry Cupcake


Tatil sonrası evi ve kendimi toplamam kolay olmadı. Bir kere bir boşluk bırakınca, sonrasında yetişmek zorlaşıyor. Bu aralar işlerimde yogun olunca, bloga ve kendime ayırdıgım vakit kısalmış oluyor. Cumhuriyet bayramı tatilini iyi değerlendirmek lazım:) Spora ve sağlıklı beslenmeye de ara verip, hayatın akışına kendimi bırakmıştım. Uzun zamandır aklımda olan detoks için bu tatilin çok iyi olacağını düşündüm. Öncesinde herhangi bir hazırlık yapmamıştım. Normalde birkaç gün öncesinde hafif beslenmeye ve işlenmiş et, şeker gibi gıdalardan uzaklaşarak, mideyi dinlenmeye almak gerekiyor. Yeni okuduğum 'Juicing' kitabından öğünler için hazırlamam gereken sebze sularını seçerek, birazda kendi damak tadıma göre sebze sularımı hazırlamaya başladım. Sabah yeşil ve meyve ağırlıklı ilk sebze suyunu, mor lahana ve kan havucundan oluşan mor renkli bir sebzey suyu ile devam etmekteyim. Zencefil, limon, elma, armut, ıspanak, kereviz sapı gibi birçok sebze ile karıştırarak hazırladığım karışımlar. Akşam yemeği için harika bir yeşil için sebzeleri suda bekletiyorum. Açıkcası aç kalmaktan korktum. Birde iş yerinde yiyemediğiniz ama evinizde keyif yapmak istediğiniz bu zamanlar için kendi sabrımı denemiş oldum. 2 günlük planladığım bu detoksun üstesinden geleceğim:) 

Gelelim cupcake lere.. geçen hafta eşimin kuzeninin çocuğunun 1. yaş günü için 40 adet cupcake hazırladım. Krema konusunda çok başarılı değildim. Her defasında cıvık oluyor. Bu sefer çikolatalı bir krema hazırladım, diğer cupcake ler içinse kendimi garantiye alarak krem şanti hazırladım. Hemde pazar sabahı için oldukça pratik oldu. Cupcake leri çikolatalı, kahveli ve balkabaklı hazırladık. Çikolatalıların üzerine çikolatalı krema, diğerlerinde krem şanti kullandım. Özellikle kahveli olanı çikolatalı kahve çekirdekleri ile süsledik ve balkabaklı için toz tarçın tercih edebilirsiniz ama ben tarçını evde unutunca üzerini renkli şekerlele süsledik. 


Bu harika bögürtlenli cupcakeler ise, bahçeden topladığımız bögürtlenlerle yapıldı. Kremasına da yine bögürtlen püresi ekledim. Keklerin içlerine de taze meyve yerleştirdim. Bu kapları çok begnerek aldım ve kalın oldukları için pişirmesi ve sunumu çok kolay ve güzel oldu:)

Bögürtlenli Cupcake

3 yumurta,
3/4 su bardağı şeker,
1/2 su bardağı yoğurt,

2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 su bardağı yağ ve su karışımı (bu karışıma 1 parmak civarında sıvı yağ ve ılık su ekliyorum)
Vanilya,


Öncelikle yumurtaların tamamını yüksek ayarda köpürene kadar çırpınız. Bu esnada şekeride içerisine ilave ederek, çırpmaya devam ediniz. Hazırlamış olduğunuz sıvı malzemeleri; yogurt ve su+yağ karışımını ilave ederek düşük devirde karıştırınız. Bir kaç içerisine unu ve kabartma tozunu eleyerek karıştırınız ve hamura spatula yada tahta kaşık yardımıya yavaşça ilave ediniz. En son vanilya eklemeyi unutmayınız. Çok koyu bir hamur elde etmemeye çalışarak, muffin kalıplarının yarısına gelecek şekilde kaplara hamur karışımınızı paylaştırınız. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişiriniz. Hamurların kurumaması için çok pişmemesi önemlidir. Cupcakelerinizin yumuşak olmasını isterseniz fırından çıkarınca kapalı bir kap içerisinde kendi buharını çekmesini sağlayabilirsiniz. Kremalı cupcakeler için içinin yumuşacık olmasını sağlıyor.

Kreması;
200 ml sıvı krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 su bardağı bögürtlen,

Bögürtlenleri blendır yardımıyla püre haline getiriniz. Kremayı yüksek ayarda, katı bir kıvama gelene kadar çırpınız. En son içerisine püre ve pudra şekerini ilave ederek karıştırınız. 1 saat buzdolabında bekletiniz. Biraz cıvık oldu benim kremam. Sıkarken şekil veremedim ama sonrasında kapların içerisinde güzel ve lezzetliydi.


Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , , , , ,