Lorlu-Portakallı Pancake - Orange Ricotta Pancake


Güzel bir haftasonu olsun…Dünya için önemli bir gündü, güneş tutulması vardı. Eskiden bu olay, büyük gizem içerip, başımıza felaket mi geliyor gibi algılansa da artık, heyecanla beklediğimiz normal bir döngü. Bu durumda, ortada çok fazla enerji olduğu için, bu enerjiden yararlanıp, dileklerimizi evrene iletelim düşünceleriyle beraber güneşin bu konumunun burçlara etkiside şöyle bahsedilmektedir;
Hürriyet gazetesinden Niobe*, Güneş tutulmasının burçlar üzerindeki etkisini yazdı: Bugün Balık burcunda gerçekleşen Güneş tutulması ve yeni ay, ucu açık kalmış konuların tamamlanmasını gerektirebilir, bitirilmesi gereken işleri hatırlatabilir ve yeni başlangıçlar yapılması için önümüzü açabilir. Özellikle yardımlaşma veya yardım kuruluşlarıyla birlikte hareket etme türünde başlıklarda ya da spritüel konularda belli girişimlerde bulunabileceğimiz, fedakarlık yapmaktan ve başkalarının yaralarına merhem olmaktan mutluluk duyacağımız bir süreçteyiz. Bazılarımız hayatlarında ne kadar alıyorum ne kadar veriyorum sorgulamalarını artırabilir.       
(*http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/93244/2368/1/28503947/gunes-tutulmasi-burcunuzu-nasil-etkiliyor-niobe-yazdi)

Kıştan bahara geçiş bu ara dönemde, havaların dengesizliği ile beraber, kendi hayatımda birçok değişim söz konusu oldu. Yer değiştirmeler, yenilikler ve kendimi sorgulama dönemine girdim. Uzun zamandır arayacapım diyip bir türlü arayamadığım,görüşmek için can attığım insanlarla iletişime geçtim, uzun zamandır yapmak istediklerimi tamamlama sürecine girdim. Yeni bir seyahat planı ile uğraşıp, çıkan aksilikleri ve eksiklikleri gidermekle uğraştım. Bu süreçte düştüğüm depresif durumdan çıkmak için kendimi tatlıya verdim Ama hepsinden dolunay sorumludur diye kendime sebep bularak, kendimi güneş tutulmasının kucağında buldum. Bu olaya pozitif bakıyorum. Yorumlarda gösteriyor ki, bu süreçte bitirilmesi gereken işler için kollar sıvanıp, yeni girişimlerde için önümüz açılabilirmiş. Dolunay sürecinde bir türlü tamamlanamayan işler, yeni ay la beraber bir günde çözüme ulaştı.. Kendime bile şaşırdım. Burcumun bugün ki yorumu ise tam isabetli, “Balık burcunda meydana gelen Güneş tutulması nedeniyle aklınızda kalmış bir yere ziyaret gerçekleştirebilirsiniz.*” Uzun zamandır çok ziyaret etmek istediğim arkadaşlarımı ziyarete gidiyoruz bu haftasonu.. Grip yakalamasaydı da bir yandan iyiydi. Ama şartlar ne olursa olsun iki harika insanı görmek harika olacak;)


Haftasonu geldi mi.. En önemli öğün kahvaltı.. Yumurtalar, pizzalar, hamurişleri, pancake ler.. Ben yumurtamı haşlanmış severken, eşim tavada göz göz yumurtadan vazgeçmez. Son zamanlarda da bir diğer vazgeçilmezimiz portakallı-lor peynirli pancake. İçerisine rendelediğiniz portakal kabukları ile tadı harika oluyor. Her hafta, ya tam buğday unu yada yulaf kepeği ile farklı kombinasyonlarını deniyorum:) Sizi de her haftasonu yaptığım pancake tarifi ile başbaşa bırakıyorum.



Tam buğday unu ile Pancake
2 yumurta 
1 + 3/4 çay bardağı süt
90 gr lor peyniri
1 portakalın kabuğu rendelenmiş
1 su bardağı tam bugday unu
1 tatlı kaşığı şeker

Alternatif Tarif :)
2 yumurta
2 çay bardağı süt
1 su bardağı yulaf kepeği
3/4 su bardağı tam bugday unu
50 gr. lor peyniri
1 portakal kabıgı rendesi
1 tatlı kaşığı şeker

Öncelikle pancake in kabarması için yumurtaların sarı ve beyazını ayırdıktan sonra, ayrı ayrı çırpıyoruz. Yumurtanın beyazı kar kıvamına gelen kadar çırpıyoruz. Bu sırada, ne kadar eşekerli sevdiğinize bağlı olarak, şeker (2-4 tatlı kaşığı) ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Yumurta sarılarının olduğu karışıma, süt, buğday kepeği ve tam buğday unu ilave edilerek karıştırılır ve en son yumurta akıda koyularak, karışım hazırlanır. Ben genel de çorba kepçesi ile ufak bir tava kullanarak hepsinin aynı boyda ve ölçüde olmasını tercih ediyorum. 
Hamurunuz akışkan olucak ama cıvık bir hamurda olmayacak. Krep hamuru gibi tavaya çok ince dökmeyiniz. Bir tarafının pişmeye başlayınca, üst tarafında baloncuklar oluşmaya başlıyor ve diğer tarafına çevirerek, kısa bir süre daha pişiriniz. Üzerine pudra şekeri serperek, meyveler eşliğinde sunabilirsiniz.. Görüntüye kimse bakmıyor artık bizde.. Eşim hemen elini uzatıyor en üsttekine..


Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , , , , , ,