Peynir Dolgulu Balkabaklı-Cevizli Kek - Pumpkin Cake with Cream Cheese Frosting


Haftaiçi evdeyseniz keyfinize diyecek yok. Bugün için evde birsürü plan yapmama rağmen, bütün günümü evde geçirdim. Bunda yağmurun ve dün gece katıldığım zumba dersinin katkısı var sanırım. Geçen sene çok tatlı bir hocamız vardı, spor yaparken dans ediyorduk ve ağrıların hiçbirini hissetmiyorsunuz. Eve geldiğimde hala dans ederken buluyorum kendimi, ertesi gün müzikler kafamda gezinirken, içimden sürekli dans etmek geliyor. O enerji bana yetiyordu. Vücudunuzun git gide hareket kazanması, hareketleri daha estetik yapmak büyük keyif veriyor. Hiç kıvrak olmayan ben, kalçamı kıvırmayı öğrendim:) Bu seneki hocamız, biraz daha erkeksi.. Kas yapalım derdinde. Oysa ben bir bayana en çok esnekliği yakıştırırım. Kas yapmak önemli ama aşırıya kaçmadan, güçlü bacaklar ve kolların yanında esnek ve estetik bir vücudun olmasının daha önemli oldugunu düşünüyorum. Bu tamamen kişisel görüşüm tabi ki de.. Bu yüzden uzun zamandır bıkmadan usanmadan keyifle pilates yapıyorum. Kısa bir zaman önce keşfettiğim bikiniprojesi sitesinde zayıflama ve diyet konusunda güzel tüyolar veriyor. Paylaştığı egzersizler, yazılar ve kitaplar arasından kendinize faydalı birçok bilgi bulabilirsiniz. Günlük 10 dk ayırarak kendimize, vücudumuzun daha sağlam ve esnek olmasını sağlayabiliriz. Bende bir süredir, sayfadaki egzersizleri takip ediyorum. Sanırım hepimiz güzel bacaklar ve kalça hayal ederiz. Nedense hep daha iyisini de istiyoruz.. Az daha kilo versem, az daha incelse.. Ama herşeyden önemlisi, hayatımızdan sporu eksik etmeyerek, sağlıklı beslenmek.. Her ayrıntıyı dert ederek, kendimize sadece stres yaratıyoruz ve bu da olumsuzlukların ve hastalıkların en büyük etkeni. Bu da kahvaltıdan bir kare.. Evde tek başınayken, kendimi ihmal etmiyorum:)



Bütün bu egzersizleri ve yürüyüşleri boşuna yapmıyoruz tabi..! Sonunda bir dilim kek i hakettiğimi düşünüyorum. Genelde şekeri az tutup, tam bugday unu kullanmaya çalışarak yediklerime dikkat etsem de her zaman mümkün değil.. Sonbahar gelmişken şimdi sizlerle balkabaklı-cevizli kek tarifini paylaşacağım. Annemin uzun zamandır yaptığı bir kek.. Kek tek başına da oldukça lezzetli ama ben bayramda gelecek misafirler için yaptığım için biraz daha şekil ve tad vermek istedim, üzerine krem peynirli dolgu hazırladım.


Peynir Dolgulu Balkabaklı-Cevizli Kek

3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su+yağ karışımı (genelde 1 parmak yağ gerisini ılık su olarak kullanıyorum)
1 su bardağı rendelenmiş kabak,
1/2 su bardağı öğütülmüş ceviz,
1 çay kaşığı tarçın,
1 tutam zencefil ve çok az muskat rendesi,
Vanilya ve kabartma tozu,
1/2 çay kaşığı soda,
1+3/4 su bardağı un.

Yumurtaların sarısı ve beyazını ayırıp, beyazlarını şekerile iyice çırpınız. Sarıları ayrı kapta kendi içinde çırpınız. Bir kaba unu rendeleyiniz.İlk olarak 1 su abrdağı un içerisine kabartma tozu ve baharatlarıda karıştırınız. Yumurta sarılarını, beyazları ile beraber birleştirip, içerisine su+yağ karışımını ekleyiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra, unu azar azar ekleyiniz. Ben sadece yumurtaları mikse rile çırpıyorum, un eklerken spatula kullanıyorum. Önce 1 su bardağı un karışımını ekleyiniz, ardından kabakları ekleyip, un ilave etmeye devam edin. Unun cinsine göre genelde miktarda biraz oynama oluyor, kekinizin kıvamına bakarak ekleme yapınız. En son vanilyayı ekleyip, fırın kabına dökünüz.

180 dereceye ısıtılmış fırın içerisinde 35-40 dk pişiriniz. 




Krem Peynirli Dolgu

100 gr. tereyağ (oda sıcaklıgında),
150 gr. krem peynir (oda sıcaklığında) (yörsan kullandım),
1 su bardağı pudra şekeri,
1 yemek kaşığı süt,
vanilya

Oda sıcaklığındaki tereyağ ve krem peyniri mikser yardımıyla iyice çırpınız. İçerisine Pudra şekeri ve sütü ilave ederek, düşük devirde karıştırıyoruz. Şeker içerisine karışınca hızlıca çırpıyoruz ve kremamsı bir kıvama gelene kadar devam ediyoruz. Akmayacak bir kıvama geliyor. Kekiniz soğudugu zaman üzerine ince bir tabaka olarak kaplayınız. İçerisine biraz zencefilde koyabilirsiniz, tamamen damak tadına bağlı ve baharatları çok abartmamakta fayda var. Kekin içerisine koyduğunuz baharata göre dengeleyebilirisniz.

Servis ederken üzerine çikolata rendeleyebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , ,