Domates-Feslegen Soslu İtalyan Makarnası - Eataly İstanbul

Spor yapmak, yemek yemek gibisi yok.. 2 haftadır yapamadıgım spor için keyfim iyice kaçmıştı! Neyse ki bu akşam spor salonunda geçirdiğim uzun saatler sonrası şuan keyfim yerinde.. Kendisi gidince çok üzülüyorum, hiçbirşey yapasım gelmiyor.. Yemek bile.. mutsuzluk, kasvet kaplayıveriyor  içimi. İç huzur önemli.. Yaz sezonunu Ayvalık ile geçen hafta kapatınca buhafta sonu evimde vakit geçirmeliydim. Hava bunu duymuş, durmadan yağan yağmur ile ekmeğime yağ sürdü:) Keyfime diyecek yoktu:)

İstanbulda ki AVM sayısı en çok yaşayan insanın yaşını çoktan aşmışken, yeni AVM Zorlu içerisine açılan Eatly İstanbul restoranı beni benden aldı. Böyle bir yer kesinlikle beklemiyordum. Bir anda kendinizi İtalya'da bir markette, restoran da buluyorsunuz. Aradığınız birçok İtalyan ürününe ulaşabilirsiniz. Çeşit çeşit makarnalar, soslar, zeytinyağ, zeytinler ve şaraplar.. Aklınıza ne gelirse, sebze, meyve, alet edavat.. Herşeyi bu market-restoran da bulmak mümkün!
Not: Bu Fotoğraf www.eataly.com.tr den alıntıdır.



Zorlunun içerisinde dolandıktan sonra, Eataly ye girdiğinizde öncelikle market reyonu sizi karşılıyor. Rengarenk sebze-meyvenin ardından, dondurma reyonu, kitaplar, çikolatalar, reçeller, konserveler, kap kacak vb.. alışveriş yapacağınız kocaman bir market. Merdivenleri çıktığınızda ise restorna ve makarnalar, şaraplar sizi karşılıyor. Ekmek, peynir, balık reyonu ile açıkmaya başlayacaksınız. Üst katta restoranlar bulunuyor. Yemek bölümleri kısım kısım ayrılıyor, makarna-pizza, balık, kahve vb. restoranlar ile ne yemek ya da içmek istiyorsanız o bölüme oturmanız gerekmektedir. Pizzalar-makarnalar Italya'da ki gibi sade ve az malzemeyle hazırlanmış. Pizza yemeyi tercih etmiştim ve ince hamura, güzel ve büyük bir pizzaydı. Yediğim en güzel pizza diyemem yalnız.. Hizmet kaliteleri çok basit ve güzel, en güzel en kaliteli İtalyan yemeklerini yiyebileceğiniz, ulaşabileceğiniz hizmet anlayışı..


Mekanı fikir olarak çok güzel düşünülmüş. Yemek yiyip, soluk alabileceğiniz, alış-veriş yapabileceğiniz, gezmekten keyif alacağınız bir yer. Bu hafta ki gidişimizde de kahve içip, evde yemek yapmak için makarna ve feslegen-domates sosu alıp, evde makarna yapmaya karar verdik. Öyle değişik makarnalar var ki, ne pişirsek oluyorsunuz. Sosunu genelde kendim hazırlamayı tercih etsem de, bu hafta tembellik yapmak istedik;)

Buyrun, afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , ,