Beurre Blanc Soslu Tavuk Göğsü, Röşti Patates-Havuç ve Çilekli-Ispanak Salatası


Hafta içi eşimle beraber geçirdiğimiz vakitler kısıtlı olunca, hafta sonu özel lezzetler olsun istiyorum. Hem rutinin dışına çıkalım hem de damağımız şenlensin:) Bu çilekli ıspanaklı salata göz zevkime çok hitap ediyor, ayrıca içerisinde ıspanak,badem ve çilek ile de tam bir besin deposu. Soğanı da unutmamak lazım;) Yanına da yağsız tavuk göğsü..  İftar için hafif ve sağlıklı..


Beurre Blanc Soslu Tavuk Göğsü

Sos için; 
Yarım soğan,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1/3 su bardağı sirke ve su karışımı (1/3 sirke olucak şekilde),
1 dal taze kekik

Tavada eritip, ufak ufak dogradıgınız soğanları biraz sıvı yağ ile kavurunuz. Soğanlar kavrulduktan sonra sirke-su karışımını ve kekiği ekleyip, biraz suyunu çektiriniz. Dolaptan aldığınız soguk tereyağını karışıma ekleyip, çırpınız. Tereyağ burada bağlayıcı görevi görüyor ve sos kıvamına getirmenize yardımcı oluyor. Sosumuz hazır.

Tavada yağsız tercihim, tavuk göğüslerini pişiriniz. Şekilde görüldüğü gibi dilimleyip, röşti patates-havucunuzun üzerine yerleştirip,sosu üzerinde gezdiriniz.

Röşti Patates-Havuç

Patetes ve havuçları yarı haşlayınız.Tam pişerse rendelemesi zor oluyor. Havuç ve patatesi rendeleyip birbirine karıştıırp, tuz ve karabiber ekleyiniz. İstediğiniz şekli verip, karışımı biraz tereyağ ile tavada her iki tarafı kızarana kadar pişiriniz.

Tabağa önce havuç-patates karışımı, üzerine dilimlenmiş tavuk ve beurre blanc sosu üzerinde gezdiriniz.




Ispanaklı - Çilekli Salata;


Beyaz soğanı jülyen doğrayıp, biraz tuz ile beraber ovup, bekletiniz. küçük boy ıspanak yapraklarını tavada 3-5 dakika çeviriniz. Ispanaklarınızın tamamen ölmesine izin vermeyin. Öncelikle ıspanak yapraklarını ve soğanı zeytinyağı ile beraber harmanlayınız. Üzerine çilek ve badem dilimleri serpiştiriniz. En üste de susam gezdirerek, servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun...

Etiketler: , , , , , , , ,