Yunanistan - Chalkidiki - Kassandra - Yaz Tatili - Part 2

Kassandra, kalabalık ve turistik bir bölge. Zaten Selanik’e olan yakınlığı ile ulaşım oldukça kolay. Birden fazla küçük küçük yerleşim var bölgede, hepsini bir günde gezmeniz bile mümkün. Her bir merkez birbirine yakın ve kendi içinde farklı özellikleri var.

Polichrono, ilk kaldığımız bölge, biraz güneyde yer alıyor. Tam bir yazlık bölgesi. Etraftaki evle, deniz kenarındaki restorantlar ve mağazaları ile çok tanıdık. Hotel Odysseas bizi çok iyi karşıladı. Odalar biraz eski de olsa, temiz bir yer. Denize oldukça yakın, hem de akşamları sahile inip, yemek yiyip dolaşabilirsiniz. Otelin kruvasanları harikaydı. Sabah kahvaltıları keyfliydi. Deniz konusunda çok iyi bir sahil değil, hem kalabaık hemde deniz biraz bulanık burada. Sahildeki restorantlar iyi ve deniz kenarında keyifli yerler.

Aphytos (Afitos), alaçatıyı andıran sokakları ve kalabalığı ile çok şirin bir kasaba.  Burası özellikle akşamüzeri çok keyifli, gün batımını izleyip, yemek yiyebilirsiniz ve etrafta dolaşabilirsiniz. Çok büyük bir alan değil. Denize tepeden bakan bir restoranttan yana şansımızı deneyip, çok başarılı yemekleri olduğunu söylemek isterim. Mevsimin balığı olan sardalyayı mangalda ve bol zeytinyağlı pişirmişlerdi. Balığı yerken zeytinyağı tadına doyamıyorsunuz. Büyük balıkların üzerlerine de özellikle ekstradan zeytinyağı döküyorlar servis ederken. Hardal ve peynir soslu kalamar yediklerim arasında en başarılısıydı. Ekmek banmaktan kendimi alamadım! Yunan salatası, bizim domates, salatalık ile beraber yumurta, peynir ve zeytin ile servis edileni. Bol zeytinyağı ile harika oluyor. Buranın en sevdiğim yiyeceği ise dondurma! Kilisenin tam karşısında yer alan, köşedeki dondurmacıyı denemenizi tavsiye ederim.
Kriopigi, Polichorono ya 10 dk. Mesafede, gizli bir koy. Çam ormanın içerisinden indiğiniz koyda, arabınızı yine çamların altına gölgeye park etmeniz mümkün Deniz kıyısında şezlong için ücret ödediğimiz tek yer burası, fakat biraz daha ileri giderseniz, rahatça uzanabilirsiniz. Bir tarafı dağlık ve çam, diğer taraf ise masmavi bir deniz. Saat 4 ten sonra sahil komple gölge oluyor Deniz oldukça temiz ve sakin.
Kalithea, Kassandra’nın merkezi gibi. En fazla mağaza ve restorant burada diyebilirim. Merkezei akşamları oldukça kalabalık. Gündüzde Papua Beach te denize girbilirsiniz. Cafesi ve kayalıkların oluştuduğu doğal yapı ile çok güzel bir kumsal. Şirin, hareketli ve kalabalık bir sahil. Biraz ilerisi yine kayalık ve çamlık.

Pefkochori, bu adada kalacağımız 2.durak. Tatil boyunca sürekli taşınmaktan biraz sıkıldık. Adanın daha güneyinde yer alan bu kasaba, fiyat açısından oldukça uygun ve kalabalık. Uzun bir sahili var. Deniz kenarında yer alana siteler ile her yer halk plajı. Herkes dip dibe oturuyor ve gölge bir yer bulmanız pek kolay değil. Genelde herkes, 5'ten sonra geliyor deniz kıyısına, sonra hava kararana kadar orada vakit geçiriyorlar. Büyük bir iskelesi var. İskelenin etrafı minik balıklar ile dolu, iskelede balık tutan adamlarla:D dün batımını izleyebilirisniz. Daha sonra uzun sahilinde yürüyüş yapıp yemek yiyebilirsiniz. 3 gecemizi Hesperides Hotel’de geçirdik. Tasarım ve bahçe olarak çok güzel bir yer. Fakat resepsiyondaki bayan çok ters ve asık suratlı! Bir yeri sevdiren insandır! Ortalıkta sürekli gezinip, insanı biraz tedirgin ediyor. Ne diyecek acaba diye! İlk karşılaşmamız çok kötüydü! Fakat odaları hem temiz hem de bahçesi çok güzeldi. Ayrıca merkeze yürüme mesafesinde. Merkezden çıkınca caddede, büyük bir fırın var, aslında hemde pastahane.. Yediğim en lezzetli ıspanaklı börekti, (spanakopita) kaldığımız her gün yedim ve dondurmaları da oldukça lezzetli! Afitos takiler kadar değil;)


Palliouri, adanın en uç noktasında yer alan bu kilise, adanın en eski yapılarından. Tek başına sahilde yer alan kilise, denize karşı ufak bir odadan oluşuyor. Aslında buraya giden yol çok keyifli, arada kasaba merkezine uğrayıp, öğle yemeği yiyoruz. Yediğimiz en lezzetli yemeklerdendi. Daha sonra, yanlış yola girmemizle karşılaştığımız bu beach çok renkli ve eğlenceli. Belli dönemlerde, konser ve danslarıyla dahada eğlenceli olduğu afişlerde görülüyor. Bizim gittiğimizde adanın bu kısmında dalga fazla olduğu için, burada denize girmeyi tercih etmedik. Ama birşeyler içmek için harika bir bahçesi ve barı var. Şezlonglarda uzanıp, denizin ve rüzgarın serinliğinde kahvenizi içebilirsiniz. aldığınız içeçek dışında şezlonglara bir şey ödemiyorsunuz. Oturmak için mutlaka birşeyler içmeniz gerekiyor. Navagos Beach olarak geçen bu işletmenin bahçesindeki şemsiyelerin fotoğraflarını çekmeye doyamadım. Boynum tutuldu artık, ters vaziyette fotoğraf çekmekten. Rüzgarda dans ettikçe renkli şemsiyeler, farklı kombinasyonlar ve görüntüler elde edebiliyorsunuz.





Yunanistan - Chalkidiki - Yaz Tatili - Part 1

Yunanistan - Chalkidiki - Sithonia - Yaz Tatili - Part 3

Etiketler: , , , , , , , , , , ,