Çilekli Tatlı Yumurtalı Ekmek - French Toast with Strawberry



Sabah kahvaltılarında mutlaka tatlı birşeyler arıyorum ve sabah sabah hazırlamasının hem kolay hemde lezzetli ve hafif tatlardan oluşmasını istiyorum. Taze çilekleri kasada gördükçe insan onları heryerde kullanmak istiyor. Bu tarifte kahvaltılar için oldukça keyifli bir tarif. Bunun için tatlı ekmek kullanmanızı tavsiye ederim. Annemler bulgaristan göçmeni, hala bizim evin civarındaki bazı marketlerde Kozunak ya da Cozonac dedikleri, Romanya ve Bulgarlara özel tatlı bir ekmek var. Bu tarif için çok uygun oldu. Paskalya çöreği diye de geçiyor bu ekmek, özellikle paskalya zamanında bulmak daha kolay. Bu tatlı ekmek ile French Toast hazırlamak kolay ve lezzetli.



Çilekli Tatlı Yumurtalı Ekmek - French Toast with Strawberry


Çilek,
Şeker,
Tatlı ekmek,
1 çay bardağı Süt,
1 Yumurta,
Krem peynir,
1 tatlı kaşığı tarçın

Bir tavada ufak kestiğiniz çilekler ile biraz şekeri yarım saat bekletip, biraz kaynatabilirsiniz. Yada elinizde yapılmış çilek reçeli var ise onu kullanabilirsiniz.

Krem peynir ile hazırladığınız sosu karıştırıp, dilimlediğiniz ekmeğin içine sürüp, üzerine yine bir sıra dilimlenmiş çilek yerleştirip, diğer dilim ile kapatınız. Biraz bastırarak iki dilimi birbirine yapıştırabilirsiniz.

Bir kapta 1 yumurta ve sütü karıştırarak, içerisine tarçın ekleyiniz. Hazırlamış olduğunuz ekmeğin her iki yanını karışıma bulayıp, önceden az yağ ile ısıtılmış tavada her iki tarafı kızarana kadar  pişiriniz. ekmeklerin dağılmamasına dikkat ediniz. sonradan , üzerine kürdan batırabilirsiniz ya da yarım dilim şeklinde kızartabilirsiniz. Küçük oldugu için çevirmesi ve kontrol etmesi daha kolay;)

Servis tabağına alınca üzerlerine pudra şekeri serperek, çilek dilimleri yerleştiriniz ve servis yapınız. 

Afiyet olsun..!