Akdeniz Usulü Levrek - Fırında Biberiyeli Taze Patates - Güzel bir akşam yemeği



Evde güzel bir akşam yemeği hazırlamak istiyorsanız biryandan da sağlıklı ve lezzetli olmasını istiyorsanız, doğru adrestesiniz. :) manavdan ayrılmak benim için zor olsada, birsürü yeşillik ve meyve ile eve dönüyoruz. Artık balık sezonu kapanırken, 2 adet levrek filota alıyoruz ve kolları sıvıyoruz.



Akdeniz Usulü Levrek

2 adet levrek fileto,
10-15 dal maydanoz,
1 dal biberiye,
1 dal kekik,
5-6 dal fesleğen,
1 limon,
1 diş sarımsak.

Öncelikle fileto halinde kestirdiğiniz yada kestiğiniz levrekleri zeytinyağı, tuz ve karabiber ile beraber ovarak bir kenarda bekletiniz. Bu sırada yeşillikli sosumuzu hazırlayalım.

Bütün yeşil bitkilerin yaprakalrını ayırıp, ince ince kıyınız. Sarımsağı ufak ufak parçalar helinde kesirek karışıma ekleyiniz. Bitki yapraklarını ve sarımsağı bir kaba koyarak üzerine bol zeytinyağı ekleyiniz. İçersine kabugunu soydugunuz yarım limonu çizgilerinden ince dilimler halinde çıkartarak 3-4 dilim karışma ekleyerek, kalan limonun suyunu içersine sıkınız.

Teflon bir tavada zeytinyağında levrekleri kızartınız. Levreklerin önce derili kısımlarını iyice pişirdikten sonra, diğer tarafınıda iyice pişirerek tavadan alabilirsiniz.

Servis ederken, levreği yeşillikler içine yerleştiriniz ve üzerine hazırladığımız yeşillik sosundan üzerini kapladıktan sonra, üzerine diğer levrek parçasını kapatınız. Hafif aralık kalması daha güzel.



Yanına güzel bir yeşillik salatası, fırında mantar ve patates eşlik ettiğinde harika oluyor. Fırında patates için bu mevsimde en güzeli taze patates, kabukalrını iyice yıkadıktan sonra kabaca doğrayıp, zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye yaprakları ile iyice karıştırdıktan sonra, 200 derece fırına atarak pişiriniz. biberiye patatese harika bir lezzet katıyor.. Nefis ve basit bir akşam yemeği sizi bekliyor. Üzerine tatlı olarak mı ne yapmak lazım.. Tabi ki çikolatalı hafif bir sufle.. Yemekten önce hazırlayıp dolaba koyabilirsiniz ve sonrasında 10 dk fırında pişirerek sıcak sıcak sunabilirsiniz..

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , ,