Çilekli Cheesecake - Cheesecake with Strawberry



Bahar gelip manavda çilekleri görünce heyecanlanıyorum. Neler yapabilirim bu güzel meyve ile.. Cheesecake yapmak bana her zaman zor gelmiştir. Birgün kolları sıvayıp, deneyince bir baktım çok kolaymış. Üzerine sos için endişelenmenize gerek yok, evdeki reçellerinizi, hazır sosları kullanabileceğiniz gibi kendinizde hemen yapabilirsiniz. Eşim bu tarifi çok sevdi.. benim içinde pratik olunca 1 ay içerisinde 5-6 kez pişirdik. En son haftasonu gelen kızkardeşim istedi. Akşam erkenden sızdı ama cheesecake in daha beklemesi gerekirken, gece yarısı gözünü açıp cheesecake oldu mu diye sordu? Kendisini ikna edip yatırdıysam da sabah ilk sorusu cheesecake nerde oldu:D En az 1 gece buzdolabında beklerse tadı daha güzel oluyor. Sabretmek biraz zor oluyor..:)

Cheesecake

22 cm kalıp için;

Tabanı için;
2 paket burçak bisküvi
50 gr. tereyağ
1 yemek kaşığı nutella

Kreması için;
 200 gr. labne peyniri,
200 ml süt kreması,
1 su bardağı süzme yogurt,
1/2 su bardağı şeker,
2 yumurta,
1 yemek kaşığı un,

Tabanı için, mutfak robotunuzun doğrayıcı kısmına tereyağ ve parçaladığınız bisküviler ile nutellayı koyup, parçalayınız. Daha sonra biraz katılaşan karışımı, pişirme kağıdı serilmiş tabanınıza düzgünce yayın ve buzdolabında 20 dk. bekletiniz. (Kremasını hazırlayana kadar bekletebilirsiniz.)


Kreması için, öncelikle kremayı, şekerle beraber iyice çırpın ve içerisine peynir ve yogurdu ekleyip karıştırınız. Yumurtaları teker teker kırarak karıştırmaya devam ediniz. En son unu ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırıp, dolaptan çıkardıgınız kalıbınızın içerisine dökünüz. Mutfak tezgahına hafifçe vurarak kremanın içerisine yayılmasını sağlayınız.

Pişirirken kenarlarının yanmaması için etrafını aluminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın tepsisi içerisinde fırınlayınız.

Önceden ısıtılan 180 C de 25-30 dk pişiriniz. Kenarları pişip, ortası yumuşak kalana kadar pişiriniz. Kenarlardan vurdurduğunuzda ortası hala biraz sallanıyorsa pişmiş demektir. Fazla piştiğinde hamur gibi oluyor ve kuruyor. Fırından çıkartınca sogutup, buzdolabına koyabilirsiniz. 

Çilekli sos için;

Çilekleri (300gr.) yıkayıp, doğrayıp 1/2 subardağı şeker ile beraber tavada biraz su ekleyerek kaynatınız. Suyunu biraz çekince, rondodan geçirerek çilek sosu (akışkan kıvamda) hazırlayınız.

Afiyet olsun..

Bu kalıp bizim için büyük daha küçük yaparım derseniz.. Biz evde iki kişi olunca, tatlı tüketimini azaltmak için aşağıdaki önlemleri almak zorunda kaldım;) Daha az tereyağ ve ufak bir cheesecake..

15 cm kalıp için;

Tabanı için;
1 paket burçak bisküvi,
10 gr. tereyağ,
1 yemek kaşığı su,

Kreması için;
100 gr. labne peyniri,
1 su bardağı süzme yogurt,
50 ml krema,
1 yumurta,
1/2 yemek kaşığı un,

Tabanı için, mutfak robotunuzun doğrayıcı kısmına parçaladığınız bisküviler ile bir yemek kaşığı su ilave ederek parçalayınız. Bisküvi parçaları birbirine yapışmamış ise içerisine biraz daha su ilave edebilirsiniz. Daha sonra biraz katılaşan karışımı, pişirme kağıdı serilmiş tabanınıza düzgünce yayın ve buzdolabında 20 dk. bekletiniz. (Kremasını hazırlayana kadar bekletebilirsiniz.)

Kreması için, öncelikle kremayı, şekerle beraber iyice çırpın ve içerisine peynir ve yogurdu ekleyip karıştırınız. Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam ediniz. En son unu ilave ederek tahta bir kaşıkla karıştırıp, dolaptan çıkardıgınız kalıbınızın içerisine dökünüz. Mutfak tezgahına hafifçe vurarak kremanın içerisine yayılmasını sağlayınız.

Pişirirken kenarlarının yanmaması için etrafını aluminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın tepsisi içerisinde fırınlayınız.

Önceden ısıtılan 180 C de 15-20 dk pişiriniz. Kenarları pişip, ortası yumuşak kalana kadar pişiriniz. Kenarlardan vurdurduğunuzda ortası hala biraz sallanıyorsa pişmiş demektir. Fazla piştiğinde hamur gibi oluyor ve kuruyor. Fırından çıkartınca sogutup, buzdolabına koyabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , ,