Çikolatalı Unsuz Kek - Flourless Chocolate Cake


Uzun bir süredir sağlıklı beslenme konusunda araştırıyor ve özen gösteriyordum. Bu ara bu girişimlerimi biraz daha arttırarak, hayatımdan bazı yiyecekleri çıkartmaya çalışıyorum ama sadece azaltabiliyorum ilk aşamada. 
Özellikle vücudumuz için çok zararlı olan rafineri şeker tüketimini yani tatlı oranımı düşürmeye çalışıyorum. Aslında herşey 20 lik dişimi çektirmem ile başladı. Katı gıda tüketemediğim için, yumuşak yiyecekler tercih ettim ve çok iyi tat alamadığım için tatlı yemeden 2 hafta geçirdim. Küçük kaçamaklar dışında;) İnsan kendini isteyince kontrol edebiliyor sanırım, bugün kendimi kaybetmiş olsam da! 

Glisemik indeks yiyeceklerin yemekten sonra kan şekerini yükseltme hızlarını belirler. Besinlerin içerisindeki karbonhidratların kana karışma hızını belirleyen bir terim. Yiyeceklerin sahip olduğu bir glisemik indeks değeri var ve rakam sizin pişirme tarzınız ile de artabiliyor. Söz konusu olan şey, glisemik indeksi düşün gıdaları tercih etmek. Vücut düşük glisemik indeksli gıdaları daha uzun sürede sindirdiği için tokluk hissi hem daha uzun sürüyor hem de kan şekeriniz hızlı bir şekilde yükselip düşmüyor. İnsanın yediği besinleri sürekli kontrol etmesi pek mümkün olmasa da, bazı gıdalara dikkat etmekte fayda var. Özellikle beyaz un, rafineri şeker, kahvaltılık gevrekleri, beyaz pirinç ten uzak durmakta fayda var. Esmerin tadı her zaman daha makbul  ;)


Gelelim bu tatlıya, tatlı krizleri için birebir bir tarif, hem unsuz hemde çikolatalı.. şekerden kaçamasak ta, hem lezzetli hemde güzel bir kek.. Yumuşak browni tadında, yoğun çikolatalı ve yumuşak bir kek.

Malzemeler;


6 yumurta,
1/2 su bardağı şeker,
120 gr. bitter çikolata,
80 gr. sütlü çikolata,
125 gr. tereyağ
Çikolata ve tereyağını ben mari usulü eritiniz ve yumurta sarıları ile karıştırınız (çok sıcak olmamasına dikkat yoksa pişabilirler.) Yumurta aklarını ayrı bir kapta şeker ile çırpınız ve çikolatalı karışımı içersine ekleyiniz. Daha sonra yağlanmış  kalıba karışımı döküp, 200 C 40 dk pişirildi. Üstünün çatlaması gerekiyor ama benim ki pek çatlamadı belki kontrollü yüksek ısıda pişirmek gerekebilir başta? Birde cupcake kabında yapıyorsanız 20-25 dk arasında pişirmeniz lazım, daha çabuk pişiyorlar.
Servis yaparken üzerlerine pudra şekeri ekmeyi unutma
Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , , , ,