balkabagi,

Yaban mersinli, Balkabaklı, Cikolatalı Kurabiye - Cranberries, Blueberries and Chocolate Cookies with pumpkin

11:11 yesimdusova 15 Comments



Eve gelirken, Uzunçayır metrobüs durağını kullanıyorum, Kadıköy yönünde durağa gelince, uzun labirent gibi bir yoldan geçip, iki köprü aşınca durağa varıyorsunuz. Ama yolun akış yönü sürekli değişiyor. Orası zaten yeni bir durak metro ile beraber ama plan sürekli değişiyor heralde, her gün akan su gibi hissediyorum kendimi.. Akıcak başka bir yol bulup, hedefe ulaşıyoruz. Her akşam söylenerek çıktığım merdivenler için, alternatif yollar geliştiriyorum. Hepimiz sanki yolu hiç değiştirmemişler gibi, itirazsız gelip gidiyoruz. O yol aslında, yapanlardan çok bizim alanımız ama sürekli müdahele edip, aksiyon yaratıyorlar. Bir-kaç ay önce arada bir merdiven eksikti, yol akışı farklıydı.. İstanbul da yeniliğe ve değişime açık olmak lazım sanırım.. 


Bu lezzetli kurabiyeleri, evde kalan pişmiş kabakları kullanmak için ve biraz da olsun diyet kurabiyeler hazırlayabilmek için pişirdim. Annem de bizi ziyarete gelecekti, çayın yanına iyi gider deyip, kolları sıvadım. Kurabiyeler sevilerek yendi, içleri biraz kek kıvamında, meyveli lezzetli kurabiyelerdi. Hem atıştırmalık hemde yumuşacık kurabiyelerdi. Çıtır kurabiye severim ben diyenler, mutlaka denemelisiniz.. Oldukçada pratik hazırlaması, aksi durumda benim pişirmem hiçte kolay olmazdı. 

Malzemeler;

1 yumurta,
½ su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
1 su bardağı yulaf ezmesi,
½ su bardağı yaban mersini (kurutulmuş),
½ su bardağı mavi yaban mersini (kurutulmuş),
½ su bardağı dövülmüş ceviz,
½ su bardağı çikolata parçacıkları,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı zencefil,
1 kabartma tozu ve vanilya,
1 su bardağı püre halinde bal kabağı. (Daha önce tatlı olarak pişirilmiş, az şekerli)


Daha önce kabak tatlısı olarak pişirilmiş, kabakların içerisinde şeker olduğu için, yarım su bardağı şeker kullandım. Eğer kabakları şekersiz pişirdiyseniz şeker miktarını arttırınız.

Öncelikle un, tarçın,zencefil ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba koyunuz. Yulaf ezmesini de ekleyip, harmanlayınız. Şeker ve yumurtayı bir kapta iyice çırpıp, karışımın içersine püre halindeki kabağı ekleyiniz. Bu karışımı unlu-kuru karışıma ekleyip, iyice karıştırınız. Yaban mersinlerini, ceviz, çikolata parçacıklarını ve mavi yaban mersinlerinin bir kısmını ufak ufak dilimledim. Mavi yaban mersinlerinin bir kısmını da bütün olarak içerisine ekledim.

Dondurma kaşığı ile hepsi aynı boyutta olsun diye toplar alıp, yağlı kağıt üzerine yerleştiriniz. Elinizle şekil vermeniz zor olabilir, biraz yapışkan bir hamur. 180 dereceye ısıtılmış fırında 10-12 dk arası pişiriniz.

Annemle beraber ara öğün olarak tükettik ama oldukça doyurucu ve tok tutucuydular.

Afiyet olsun..

15 yorum:

  1. Offf harika :)) Ben bu kurabiyeyi çok severim.. Ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  2. içindekileri tümüyle çok seviyorum.
    :)

    (bu haftaki sade ve derin deeptone yazımı okusan yaaaa lüfteeen)

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam, yazını okudum. Yeni kitabın hayırlı olsun..

      Sil
  3. harika bir tarif, tariflerin hepsi çok güzel:)

    YanıtlaSil
  4. Görünüm nefis diye düşünürken içindeki malzemeleri gördüm onlar da süper . Ellerinize sağlık. yaban mersini ile mavisi ayrı ayrı mı satılıyor? Hiç dikkat etmedim. Bu arada izleyiciniz olmak istedim ama bir sorun var herhalde başaramadım. :(

    YanıtlaSil
  5. merhaba, sanırım bir sorun var, en kısa zamada çözmeye .alışacacgım teşekkür ederim, farketmemiştim. Yaban mersini kırmızı, kuru ,z,m benzeri bir kuru meyve hali varken, mavi yaban mersini daha yuvarlak ve koyu renkli. ikisininde tadı oldukça güzel..

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    Blogunuzu çok begendim ve sizi takibe aldım.
    Bende beklerim :) http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. merhaba hoşgeldiniz,bende sizi ziyarete geldim;) beklerimçç

    YanıtlaSil
  8. Guzel ve saglikli bir tarif..elinize saglik..

    YanıtlaSil
  9. emegınıze saglık cokkkkkkkkkk benegndımmmm :)) deneyemem belkı sankı zor:)

    YanıtlaSil