29 Nisan 2013 Pazartesi

İtalyan Pizza Hamuru, Tulum peynirli, rokalı, cevizli, nar ekişili pizza - İtalian pizza dough and Pizza with a tulum cheese, rucola, wallnut and pomegranate syrup,




İzmir'den misafirimiz gelmiş, biz mutfağa girmez miyiz? Almanya'da 1 sene beraber yaşadığım arkadaşım, sınav bahanesiyle İstanbul'a gelince, onu ne kadar özlediğimi farkettim. Evlendikten sonra evimize ilk defa geliyordu. Düğün zamanı gelmişti ama daha ozamanlar bizim evimiz değildi;)

Haftaiçi pizza yapmaya karar verip, internetten güvenilir bir pizza hamuru tarifi aramaya başladık. thekitchencrashers.com adresinde bulduğumuz tarifi deneyeme karar verdik. Kardeşimde akşam yemeği için bize katıldı. Kardeşim elini hamura sokup, yogurmaya başladı. Pizza hamuru için 3 saatlik bir sürece ihtiyacınız var, pişirme ve hazırlamayı da katarsak toplam 3.5 saati bulur. Site de hazırlama aşamalarını çok güzel göstermişler, üzerine bir de video eklemişler, ellerine sağlık, çok güzel bir çalışma ve lezzet. Bizim pizzaya gelicek olursak 3 farklı pizza çıkardık. Hepimiz dört bir yandan malzemeleri hazırladık.


Pizza Hamuru için;
3 su bardağı genel amaçlı un,
1 su bardağı ılık su (40-45 °C),
1 paket yaş maya (42 gr.),
1 tatlı kaşığı bal,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,


Öncelikle bir kaba su, maya ve balı ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Mayanın ve balın suda erimesi gerekiyor. Diğer bir kapta da unu eleyip, içerisine tuzu karıştırınız. Hamurun ortasına çukur açıp, hazırladığınız karışımı içersine döküp, yağıda ekleyiniz ve iyice yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra, üzerini nemli bir bez ile örtüp, 2 saat dinlenmeye bırakın.
2 saat sonra, hamuru 3 eşit parçaya bölüp, bir daha yoğurun ve yine üzerini nemli bir bez ile örtün ve 1 saat daha bekletin. Hamuru daha sonra kullanmak isterseniz, poşetleyip, buzluğa kaldırabilirsiniz.

Biz 3 hamur parçasını da kullandık ama en kısa zamanda hamur hazırlayıp, buzluğa atmayı düşünüyoruz. Çok lezzetli ve pratik bir hamur.

Tulum peynirli, cevizli, rokalı ve nar ekşili pizza için,
1 demet roka,
50 gr. tulum peyniri,
50 gr. çeçil ya da mozerella ya da kaşar peyniri,
7-8 adet ceviz,
Nar ekşisi,
Domates sosu.

Bir kapta, anneannemin hazırladığı domates suyu ile 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 yemek kaşığı terayağ ve 2 diş sarımsak ile güzelce karıştırıp, erittim.

Hamuru önce oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde açtım. Bir yerden sonrada elimle açtırarak, incelttim. Çok inceltmemenizi tavsiye ederim, kenarları çok ince kalıp yanabiliyor ama o bile lezzetliydi.

Açtığınız hamuru, fırın teli üzerine yerleştirip, hazırladığınız domates sosunu fırça ile üzerine yaydırınız. Üzerine peynirleri elinizle ufalayınız. Sonra fırını açabileceğiniz en yüksek sıcaklığa getirip ısıtınız. Bizim fırın 250°C ya çıkıyordu ve bu ısıda 5-6 dk gibi kısa bir sürede pizza pişmişti. Pizzanızı frın teli üzerinde pişirirseniz, altınında kısa sürede pişmesini sağlarsınız.

Fırından çıkınca, üzerine elinizle parçaladığınız roka yapraklarını ve yine elinizle iri parçalar halinde böldüğünüz cevizleri serpiştirip, üzerine nar ekşisi gezdiriniz.

Bu pizza biraz tulum peynirinden dolayı, özel bir lezzet. Tulum peynirinin kokusundan dolayı, kardeşim ve eşim yemediler. Ama ben nar ekşisi ve rokayı çok sevdiğimden, severek yedim. Diğer 2 pizzayı da bu hafta içinde paylaşacağım..

Afiyet olsun..

We have a guest from İzmir, so it is the time to cook.. She is one of my best friend, we have lived together in Deutschland, I miss her so much. It was a first time for her after our wedding to come to our house.

We decided to make a pizza and started to seacrh a good recipe that we found in  thekitchencrashers.com adress. The recipe is delicious and practical. It is written every detail and also,there is a video how to prepare the dough, it is a good work and taste. You need 3 hours to prepare the dough if cooking time is added it foun nearly 3.5 hour. We prepared 3 different kinds of pizza together. It was enjoyable and tasty.

For the pizza dough,
3 cup of flour,
1 cup of warm water (40-45 °C) ,
1 package of yeast (42 gr.),
1 teaspoon honey,
1 teaspoon salt,
1 tablespoon oliveoil,

Firstly, in a bowl mix the warm water, yeast and honey till to obtain homogenous solution and all the ingredients are melted. Put the sieved flour in an another bowl and mix with salt. Open a hole in the middle of the flour and pour the liquid mixture and oil in it. Then knead the mixture and waited it 2 hours and cover with a dampy cloth.

After 2 hours later, divide it into 3 pieces then knead little bit and close with dampy cloth and wait 1 mor hour. If you use only one piece, put the other pieces into the fridge.

We made 3 piece of different kinds of pizza but nezt time we think to prepare more dough and put into the fridge. It is delicous pizza dough.

Pizza with a tulum cheese, rucola, wallnut and pomegranate syrup,
1 bunch of rucola,
50 gr. tulum cheese (goat's milk cheese made in a skin)
50 gr. çeçil or parmesan or mozerella cheese
7-8 pieces walnut,
Pomegranate syrup,
Tomato sauce,

In a bowl, I mix the tomato juice that my grandmother prepared in the summer time with 2 tablespoon tomatoes paste, 1 tablespoon butter and 2 pieces of garlic and melt them.

Roll out the dough wit a roller and make it thin. After a while you can roll out also with your hands. I advice not to make it so thin, the edges can be burned but it is still tasty.

Put the prepared dough on the oven wire, then sperate the tomato sauce on the dough. Then spit down the cheese all the surface. Put the pizza in a preheated oven to 250°C. (It was the max. value of our oven,You should heat the oven max. value.) The pizza is ready in 5-6 min.

Put the sliced rucola and walnut on the pizza the pour the pomegranate syrup then serve.

It is a special taste depend on the cheese and rucola. My sisster nad husband don't like it. Bu it is nearly my favorite.

Bon Apetit.. 

23 Nisan 2013 Salı

Gökçeada, Çanakkale

Yoğun bir haftanın ardından, hatta uzun kış döneminden sonra, İstanbul'dan biraz kaçmak güzel oldu. Rotamızı Çanakkale, Gökçeadaya çevirdik. Adaya geçmek için gemi saatlerine bağlı olmak ve kaçırmamak için hiç mola vermeden soluğu iskelede aldık. İstanbul'dan 4-5 saat süren uzun bir yolculuktu. Kabatepe'den adadaki kuzu limanına arabalı vapur ile direk geçebilirsiniz. Ada, hayel ettiğimden büyük ve dağlıydı. Bütün adayı bir günde gezmeniz mümkün. Arabayla ulaşım ada da kolaylık sağlıyor fakat heryere minübüsler var ve yürümeyi seviyorsanız, şehir merkezine yakın köylere yürümek mümkün. Tek sorun yorucu dik yokuşlar.

Adanın merkezi ufak bir yerleşim, otel ve pansiyonlardan oluşuyor. Çevresindeki yakın köyler olan Kaleköy ve Zeytinli köyü adanın en güzel 2 yeri. Bütün adayı arabayla baştan sona gezdik, özellikle en batı kısmında bir liman ve plaj var. Dönüş sahil yolu ile dar dağların eteğinden giden manzarası güzel fakat yorucu bir yol. Adanın heryerinde otlayan keçi ve koyunlar adanın asil sahipleri. Durum böyle olunca adanın peynirleri çok lezzetli. Adaya özgü bir başka şey ise domates reçeli ve efi badem kurabiyeleri. Tadmadan dönmeyin.

SICAK BİR MEKAN.. Bİ YER

Arkadaşımızın tavsiyesi ile gittiğimiz "Biyer" adındaki küçük ama sevimli işletmede kahvaltı yapıp, kalabalık oldugumuz için akşam içinde sıcak bir aile yemeği için sipariş verdik. Abla, kardeş ve ortakları ile samimi ve güzel bir mekan. Adanın merkezinde pazar sokağında köşede ahşap çerçeveli minik bir cafe. Yemekleri çok lezzetli olmasa da sıcak bir sohbet ve samimiyet daha önemli oluyor.

GÖKÇEADA MERKEZDEN KALEKÖY'E DOĞRU, MUSTAFANIN KAYFESİ VE KAHVALTI

Sonra soluğu Kaleköy de alıyoruz. Köyün tepesinde kale kalıntıları ve eski mimari ile sevimli ufak bir köy. Tepede harika bir manzaraya sahip olan, "Mustafanın Kayfesi" en meşhur mekanlardan biri. Ada da "dibek kahvesi" olarak geçen türk kahvesi tad olarak bir farkı yok. Fakat sabah erkenden buraya kahvaltıya gitmenizi tavsiye ederim. Ada da yediğim en lezzetli ezme ve 2. domates reçeliydi, patlıcan reçellerinin tadı da harika. Manzaraya karşı, bahçesinde keyifli bir kahvltı.. Tam bir köy kahvaltısı.. Müzikleri ve çalışanları da çok sıcak ve rahatlatıcı. Keyfinizi kaçıracak hiçbirşey yok. Sessiz sakin bir yer. Köyden aşağıya indiğinizde, balık restorantları ve yeni hareketlenmeye başlayan barlar var. Özellikle "Pembe Kaval" da canlı müzik eşliğinde birşeyler içebilirsiniz. Balık restrantlarından "Gökçeada" yı tercih ettik. Çipurası lezzetliydi. Fakat mekanlara oturmadan balık fiyatlarını sormanızı tavsiye ederim. Kişi başı 60tl gibi bir fiyat ödedik, alkol, mezeler dahil.

ZEYTİNLİ KÖYÜ VE BARBA HRİSTONUN TATLILARI VE DOMATES REÇELİ

Yolumuza Zeytinliköye doğru devam ediyoruz. Köy dağın tepesinde, yeni açılan ruhban okuluda bu köyde. Samimi ve taş evlerden oluşan şirin bir köy. Madam'ın Kahvesi (nisan ayında kapalıydı) ve etrafında 2 kahveden birinde kahve içip, havayı soluyabilirsiniz. Ama Barba Hristo amcanın tatlılarını ve domates reçelini tatmadan dönmeyin. 93 yaşında, İstanbul'dan gezmeye gidip, adaya yerleşen eski futbolcu Hristo amca, sıcak kanlı ve güleryüzlü bir amca. Bu yaşta yardım kabul etmeden, dükkanı tek başına işletiyor. Krem karamel, yumurtalı ve bol şekerli, sevenler için lezzetliydi. Sakızlı muhallebesi ise eşi benzeri yok denebilir. Hafif ve ferahlatıcı.. Yanında dondurma ile servis yapıyor isterseniz. Domates reçeli ada'da ki en iyisiydi. Hiç domates tadı almıyorsunuz. Sevdikleriniz için güzel bir hediye olabilir. Köyün sokaklarında gezip, meşhur rum pizzası olan cicir ya da yiyebilirsiniz. Biz çok yediğimizden yer kalmadı.

ADANIN ODUN FIRININDA PİŞEN EKMEKLERİ

Ekmek bağımlısı olarak, ada da yediğim ekmeklere hayran kaldım. Odun fırınında pişirilen, yuvarlak, buğday ekmeği ve ekşimayalı ekmeği harikaydı. Eve gelirken mutlaka almalısınız. Merkezde bulunun bademli kurabiyeleri ile ün salmış "efi badem" kurabiyeleri lezzetli ve uzun ömürlü oldgunu söylediler. Ecevit'in yerinden eski keçi peyniri başta olmak üzere, birçok peynir çeşidi mevcut. Denemek için birkaç çeşit aldık. Ada'da bol bol yiyeceğinizden sevdikleriniz için domates reçeli de getirebilirsiniz. Ayrıca pazar sabahı adanın merkezinde pazar kuruluyor, yerli halkın yetiştirdiği otları ve özellikle mevsimi ise ada dan kekik almanızı tavsiye ederim. Ben biberiye görünce almak istedim.

Yorucu ve uzun bir dönüş yolundan sonra, evimize gelmenin sevinci..:)

16 Nisan 2013 Salı

Domates soslu fesleğenli makarna - Pasta with tomato sauce and basilikum



Bir pazar kalsiği mutfağa girmek artık. Bu hafta mutfaktaki vaktimi fazlasıyla doldurmuş olsam da, söz konusu açlık olunca durum değişiveriyor.. helede güzel birşeyler yiyelim, lezzetli olsun ama kolay olsun. ondan olsun ama bundan olmasın..Sen bunu koydun mu içine derken..keyifli bir akşam yemeği..

Aylar önce diktiğimiz fesleğen tohumlarımız, çıktı ve baharın tatlı sıcaklığı ile hızla büyüyorlar. Bazıları daha geriden yetişse de, camın önündeki saksıdan onları kesip, yemeğe ve salataya koymaktan büyük keyif alıyoruz. Başta yiyemeyeceğimi düşünsemde, bir kere tadınca, organik tarıma başlayasım geldi.











Malzemeler;
250 gr. makarna,
6-7 adet kurutulmuş domates,
2 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2.5 su bardağı domates suyu,
50 gr. kaşar peyniri,
Baharatlar(nane, kekik, biberiye, taze fesleğen)

Öncelikle kurutulmuş domatesleri biraz suda bekletip, ufak ufak kesiniz. Bir kağıt havlu ile kuruladıktan sonra, yağ koydugunuz bir tavada, kurutulmuş domates, ince kıyılmış sarımsak ve baharatları (nane, kekik, biberiye) kavurunuz. Sarımak kokusunu almaya başlayınca, biraz domates ve biber salçası ekleyiniz. Üzerine domates sosunu ve baharatları ekleyip, ocakta biraz fokurdamasına izin veriniz.

Diğer tarfta haşlağınız makarnaların suyunu süzüp, hazırladığınız sos ile iyice karıştırınız. Daha sonra karışımı bir fırın kabına boşaltıp, üzerine fesleğen yapraklarının bir kısmını koyup, 170 C de 10 dk. pişiriniz. En son rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, fırında erimesini bekleyiniz. Servis yaparken, soğuduktan biraz sonra tekrar fesleğen yarakları ile süsleyebilirsiniz. (Çok sıcakken koydugunuzda, yapraklar suyu çekip, siyah görünüme kavuşuyor.)

* Domates sosu olarak, anneannemin yazdan hazırladığı harika, domates sosunu kullandım.

Afiyet olsun..






It become a traditional day, to cook something on the kitchen on sundays. Actually, I have finished my time on the kitchen for these week, but if the subject is food and eating, everything is changed. While we are trying something and adding, we enjoy to spend time together.

We have planted basilikum in front of our window. I have never thought to take care of some plants but we did it. They become wonderful with nice, sweet spring lights. Some of them comes back bu not important. We like them and use in the salad. We have a small garden.:) This weeks food is pasta.











Ingredients
250 gr. pasta,
6-7 pieces dried tomatoes,
2 cloves of garlic,
2 tablespoon tomato paste,
2 tablespoon pepper paste,
2.5 cup of tomate sauce,
50 gr. cheese(parmesan)
Spices (mint, thyme, rosemary and fresh basilikum leaves)
Firstly put the pasta to boiled. Then slice the waited in the hot water dried tomatoes into thin slices. Put oil in a pan and roasted the dried tomatoes with sliced garlic. Later add the tomato and pepper paste, finally put the tomato sauce and spices and boiled the mixture.

Remove the water from the paste then mix the prepared special souce. Put them in a ovenware, then waited in preheated 170 C oven at 10 min. Finally add the some of the basilikum leaves and cheese on it then wait till cheese are melting. While serving add the fres other basilikum leaves on it. (Basilikum leaves absorbs the water and turn the colour to black)

Bon Apetit..

10 Nisan 2013 Çarşamba

Ispanak rulo - Spinach roll

Çocukların ıspanak sevmediğini söyleyip dururlar..Temel Reis vardı zamanında, hala var biryerlerde belki de, artık çizgi filmler değişti, çocuklar youtube dan izler oldular.Sabah 7 de kalkardım çizgi film izleyebilmek için, şimdi bütün gün yayın yapan kanallar var. Ispanak yiyip Temel Reis kadar güçlü olmayı, Safinaz'ı Kabasakal gibi kötü adamların elinde kurtaracağımızı sandığımız o günlerde ıspanak zorunlu bir yemekti. Konserveden çıktıgını hiç görmedim çizgi filmdeki gibi ama hep severek yedim. Şimdilerde de yıkaması dışında kendisiyle bir sorunum yok.. Geçen sefer manavdan alırken, öyle güzel ve temizdiler ki, şaşırmıştım, manavda al vazoya koy diye takıldı. Çiçek gibiydiler. Tabii yedik:) Bu tarifte çok baskın  ıspanak tadını almıyorsunuz, kek kıvamında, hafif, yağsız bir yemek.. Sofrada hem renkli durur hem de vitaminli..
 
Malzemeler;
1 kg ıspanak,
500 gr. süzme yoğurt,
2 orta boy soğan,
3-4 diş sarımsak,
2 adet közlenmiş biber,
4 adet yumurta

  • 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, buharda pişirdim. Eğer suda haşlayacaksanız, piştikten sonra iyice süzülmesini bekleyiniz. Tencereye az su koyup kapağını kapattığınızda da buharda pişmiş gibi olabilir ama tencereyi yakamamaya dikkat edin. Ispanakları blender ile püre kıvamına getiriniz.
  • Bir tavada 2 orataboy soğan ve sarımsakları kavurunuz ve soğutmaya bırakın.
  • 4 yumurtanın beyazını bir kapta beyaz köpük oluşana kadar çırpınız. İçerisine 1 çay kaşığı tuz da ilave edebilirsiniz. 
  • Blenderdan geçirdiğiniz ıspanaklara, yumurta sarılarını, kavurduğunuz soğanı ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip karıştırınız. Karışımı kar kıvamındaki çırpılmış yumurta akı karışımına ilave edip, spatula yardımı ile karıştırınız. Çok güzel bir karışım oluyor.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, ya da kare bir borcama, karışımı homojen olarak yayınız.
  • Önceden ısıtılmış 180°C de 20-25 dk pişiriniz.
  • Fırından çıkınca kağıt ile beraber ellerinizi yakmadan rulo haline getirip sogumaya bırakınız.
İç hazırlama;

500 gr. süzme yogurdu, 2 diş ezilmiş sarımsak ile karıştınız. Soğuyan hamurunuzu açıp içerisine düzgünce sürünüz, üzerine közlenmiş kırmızı biberleri kesip, heryerine yayınız, daha sonra hamuru tekrardan rulo yapıp, soğumaya bırakınız.

Afiyet olsun.. 


It is generally said children don't like spinach. There was a cartoon, Popeye, may be still exist but children starts to watch the cartoon on youtube. I woke up at 7 to watch but today there is special channels. We think about to eat spinach to look like Popeye and to protect Olive Oyl from rude people like Bluto, that time it was an obligation to eat it. I have never seen spinach in a can like the cartoon but I like eating it now. Actually I Don't have any problem with spinach without washing them. Last time, when I bought it, they are so clean and nice, greengrocer told me tak at put them into the vase. Of course they are in the stomach:) his recipe doesn't include the spinach characteristic taste, light and delicious.. It seem colourful in the table and include vitamin..

Ingredients;
1 kg  spinach,
500 gr. strained yoghurt,
2 middle onion,
3-4 clove of garlic,
2 roasted red pepper,
4 eggs
  • Wash and cook with steam. If you cook them in the water, filter them from water. You can put little water in the pot and close the cover it cooks like with the steam. But be careful not to burn the pot. Then make puree the spinach with an electronic mixer.
  • Cut the onions and  garlic then roast and wait to cool.
  • Mix with an electronic mixer the egg white till turn to mousse. Add one teaspoon of salt.
  • Add the egg yolk and onion into the spinach mixture. Finally put 2 table spoon of flour then mix all.
  • Put a greaseproof paperin the baking tin, then pour the mixture homogenously on it.
  • Preaheat the oven to 180°C and bake 20-25 minutes.
  • When it is cooked, roll and leave to cool without burning your hands.
Filling ingredients;

Mix the 2 clove of garlic with strained yoghurt. Then, open the roll and spread the yoghurt mixture in it. Cut the peppers and spread on it. Finally make a nice roll again, then leave to cool.

Bon Apetit..

5 Nisan 2013 Cuma

Cevizli Çavdar Ekmegi - Walnut-Rye Bread

 
Nezamandır ekmek tarifi paylaşmadım. Tembelliğimden değil, farklı arayışlar içinde olmamdan kaynaklanıyor. Aslında kendi hamurumu kendim yogurmak istesemde, içinde bulundugum durumda buna vakit ayırmak zor. O zaman kendi ekmeğini istiyorsan, pratik ve hızlı bir yol olan, ekmek yapma makinesine malzemeleri doldurmak lazım..

 
Cevizli - Çavdar Ekmeği 

Malzemeler:

200 ml su (ılık)
100 ml süt
1 büyük ölçü kaşığı sirke
1 büyük ölçü kaşığı zeytinyağı
1 küçük ölçü kaşığı tuz
1 küçük ölçü kaşığı şeker
2 ölçü kabı (300 gr.) çavdar unu (Dogalsan un kullanıldı.)
2 ölçü kabı (300gr) beyaz unu
1½ küçük ölçü kaşığı instant maya
½  ölçü kabı ceviz içi ( İstege bağlı miktarı değiştirilebilir)


Ölçüler, ekmek yapma makinesinin kendi ölçü kapları olup, ölçüler aşağıdaki gibidir;
1 Büyük ölçü kaşığı= 15 ml / yemek kaşığı
1 Küçük ölçü kaşığı= 5 ml / çay kaşığı
1 Ölçü kabı un = 150 gr
1 Ölçü kabı sıvı = 200 ml

Ben Arçelik K- 2705 Ekmek yapma makinesi kullanıyorum, tek hazneli ve yeterli oluyor. Ekmek yapma makinam

1.   Makinenin ekmek pişirme haznesini takın ve pervaneyi hazneye yerleştirin.  Makineyle  birlikte gelen  kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye suyu, zeytinyağını ve sütü koyunuz. Unun yarısını bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Unun üstüne tuz ve şekeri homojen bir şekilde serpiştirin. Kalan unu da hazneye ekleyiniz.Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin. 
2.   Ekmek yapma makinesinin kapağını kapayın.
3.   "Standart Ekmek" yapma seçeneğinde, büyük ekmek "II" ayarı seçilerek, orta derece pişirme ayarı seçilir. Makineyi çalıştırın.
4.   10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
5.   Makinenin bip sesinden sonra ceviz içini makineye koyuyoruz.  
6.   Pişme sinyalinden 10 dakika sonra, eldiven ile yoğurma kabı hazneden çıkartılır. Ekmeğinizi hazneden çıkartıp, alt kısmından karıştırma aparatını çıkarmayı unutmayınız. Makinenin yanında uzun bir çubuk çıkacak, bunun yardımı ile ekmeğinizin içinden çıkartabilirsiniz. Metal oldugundan sıcak olabilir, çıplak elle tutmamaya özen gösterin.
Afiyet olsun..
It has been a long time that I can not share a bread recipe. It is not my laziness because of the new pursuit. Actually, I want to try making a dough by my hand but I don't have time to make it.  At that time, If you want to make own bread, I would choose the easy way to full the ingredients in the home bread maker.

Receipe for Walnut-Rye Bread;
200 ml warm water
100 ml milk
1 big scale vinegar
1 big scale oliveoil
2 cup white flour (300 gr.)
2 cup rye flour (300gr.)
1 small scale salt
2 small scale sugar
1½ small scale instant yeast
½ cup walnut

1 Big scale kaşığı = 15 ml / table spoon
1 Small scale kaşığı = 5 ml / teaspoon
1 Cup flour = 150 gr
1 Cup liquid = 200 ml

  1. Take the machine baking chamber on  the kitchen bench, and control the propeller that is settled correctly. Then place the baking chamber in the machine. Put the water,olive oil and milk into the chamber with the apparatus that comes with the machine.(210 ml for this recipe). Stir in the flour with a spoon, sprinkle half of the flour on water to cover.Sprinkle salt and sugar homogeneously on the flour. Add the remaining flour in the chamber. make a small hole in the flour and add the instant yeast
  2. Close the cover of machine
  3. choose the "standard program" from program function and big bread "II" option, arrange  browning crust "medium" and start the machine.
  4. 10 min.after the starting the mixture, check the structure of dough. It should be like a dough ball. If it sticks around the chamber too much, add 1 spoon flour, or if it looks so hard and stuck into the chamber add 1 spoon of water. 
  5. When hear the beep noise of the machine, add the ingredients that you want in the bread. (walnut)
  6. After 3 hours later, when the bread is ready, you can wait 10-15 min. to take out the bread. Take the chamber out of the machine with kitchen gloves and be careful it is hot! Remove the bread from the baking chamber and not forget to remove the mixture apparatus inside the bread. There is a rod that comes with the home bread baking machine. You can use it, but be careful again not to touch the rod without gloves.
Bon Apetit..