Kartepe Gezisi - Yeni Yıl-2014


Uzun zaman yazı yazamasam da bu yemek yapmadığım anlamına gelmiyor tabi. Flaşımı bir arakadaşıma ödünç verince sadece hafta sonları gün ışığına kalmış oldum. Günler kısa ve bulutlu olduğunu göz önünde bulundurunca, benim hazırlayıp, çekim yapmam için kısa zamanlar kalmış oldu.

Geçen hafta sonunu Sapanca’da geçirdik, günü birlikte olsa Kartepe ye çıktık, oldukça keyifli ve eğlenceliydi. Daha önce hiç gitmediğimiz bir yerdi, pistleri, havası ve manzarası oldukça güzel.  Sanırım yeni başlayanlar için de öğrenmek için uygun bir yer. Biz kayak yapmadığımız için yayaların çıkabildiği Geyik tepesine telesiyej ile çıktık. (Tek kullanımlık gidiş-dönüş bileti 25 tl, 20 tl de kart için depozito bırakıyorsunuz.) Şansımıza hava güneşliydi, hiç üşümedik, sadece beyazlar içinde gezindik, zıpladık, dolaştık. Birde kızak pisti var. Yaş ayrımı yapmadan herkesin gönlünce kaydığı bir yer. Eşim de durmadı tabi ki.. (Saatlik kızak ücreti 20 tl, sanırım Kartepe ye çıkmadan günlük kiralayabileceğiniz bir yer var, bu sefer sadece pist ücreti ödüyorsunuz.)

Biz birkaç saat kalıp döneriz derken, akşama kadar vakit geçirdik. Sapanca ve çevresi hem yeşillik hem çok fazla restoran var. Kaldığımız otelin balkonu da oldukça keyifliydi, Arkaya dağlara doğru bakan ve sabah güneş ışıkları ile uyanıp, balkonunda kitabınızı okuyabilirsiniz. Kahvaltı oldukça çeşitliydi ama böyle yerlerde bal ve kaymak beklentim yüksek oluyor ve ne yazık ki lezzet açısından karşılamıyordu. Otel sahibi de oldukça ilgiliydi (Konak Beyzade).
Bizim için keyifli bir hafta sonuydu.. Yeni yıla saniyeler kala, İstanbul trafiği yüzünden sevdiklerimize kavuşmayı ertlesekte, yeni yılda herkese sağlık, huzur, mutluluk, başarı, aşk, sevgi, dostluk.. diliyorum. Herkes hayellerine kavuşsun, barış için de huzurlu bir dünya bizim olsun! Hayatta en güzel şey,sevdilerinize kavuşup, onlarla beraber olabilmek. İnsanın yanında birilerinin olduğunu bilmek, seni düşündüğünü hissetmek ve hayellerini gerçekleştirmesi, dünyadaki en güzel mutluluk.. İyi ki varsınız ve iyi ki yanımdasınız..;) Sizi seviyorum..

İyi Seneler..

Etiketler: , , , , , , , , , ,