Pancake - En güzel pancake tarifi


Haftasonu geldi mi, kahvaltı keyfide gelmiş demektir. Bu hafta annemi kandırıp, bizde kalmaya ikna ettim ve çok seveceğini düşündüğüm pancake yaptım.Daha sonra annem de pazar sabahı anneannemlere yapmış:) Anneannem yumuşak olduğu için çok sevmiş, tam bizim dişimize göre diyor:) Bir yandan annemin benden birşeyler öğrenip yapmasına çok memnun:)
Bugün evde olmayı özlemişim. Eşim çalışırken evde olmayı, okula gitmediğim zamanlar yaptığım gibi evde oturup çalışmayı, sıkıldıkça ev işlerine bakmayı, bir yandan mutfaga girip atıştırmayı:) Çalışma masama bile oturmuyordum, misafir odasına çevirmiştik burayı. Bugün günler sonra fonksiyonuna kavuştu:) Evde olmak gibisi yokmuş..



Pancake tarifini ilk yazın, çatalcada denemiştim. Açık havada güzel bir pazar kahvaltısında tadı damağımızda kaldı. Yumuşacık ve pufidik kıvamı ile çok lezzetli. Özellikle bal ve meyveler eşliğinde çok daha lezzetli oluyor. Biraz waffle ı andırıyor. Nutella ile olan uyumundan zaten hiç bahsetmicem!..;) Kesinlikle bizim akıtmadan, krepten farklı bir lezzet. Üstelik içerisinde hiç yağ yok! Bol yumurtalı ve sütlü.. Kabarmasını yumurta sağlıyor. Tarife geçelim artık..





Malzemeler;

3 yumurta,
1.5 çay bardağı süt,
1 çimdik tuz,
1,5 su bardağı un (un yumurta büyüklüğünüze göre biraz azaltıp,arttırabilirsiniz)
1 kabartma tozu.

Öncelikle yumurtanın sarısını ve akını ayıralım. Puf puf pancake ler için, yumurtanın akını köpürene kadar mikser ile çırpınız. İçerisine isteğe bağlı olarak şeker ilave edebilirsiniz, ben tavsiye etmiyorum.

Yumurtanın sarısını çırpıp, içerisine sütü ilave ediniz. Bir kapta elediğiniz un ve kabartma tozunu karışıma ilave ediniz. Bu aşamada tahta kaşık ya da spatula ile karıştırmaızı tavsiye ederim. Yumurta boyutlarına bağlı olarak un miktarı 1-2 tatlı kaşığı azaltabilirsiniz. Kıvamı çok cıvık, krep hamuru gibi olmuyor. Sert bir hamurda elde etmemelisiniz, akışkan olmalı.
NOT: Eğer stand mixer ile karışımı hazırlıyorsanız, yumurtaları bütün olarak çırpabilirsiniz. Çok fazla çırpmamaya özen gösteriniz, fazla çırpıldığında yumurta hemen çöküyor. Aynı şey yumurta aklarını tek çırparkende dikkatli olunuz.

Yumurta sarısı ve unlu  karışıma çırpılmış yumurta aklarını ilave edip, spatula yardımı ile yavaşça karıştırınız. Akışkan köpük köpük bir karışım elde edeceksiniz.

Orta ateşte hatta biraz daha kısık, hafif yağlağınız tavada pişirebilirsiniz. Tavanız yapışmaz bir tava ise yağlamanıza gerek yok. Çok hızlı pişiyorlar, başından ayrılmayın derim. Tavayı ilk seferde yağlıyorum sadece, sonrasında hiç yağ dökmüyorum. Ufak boy bir tava kullandım (seramik tabanlı). Kepçe yardımı ile tavaya döküyorum ve ince bir tabaka halinde değil, biraz kalın olarak hamuru tavaya döküyorum.

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , ,