Milföy Mini Pizza - Galette with milföy


Geçen pazar günü çok yakın arkadaşımın nişanı için Edirneye gittik. Daha öncede onların yazlığına gidip, güzel bir Edirne turu yapmıştık. Edirne oldukça gelişmiş bir şehir. Öncelikle Selimiye Cami gibi inanılmaz bir mimariye sahip ve sokakları, evleri ile birçok şehre inat içindeki tarihi koruyor.


Edirneye gidip, ciğer yemeden, Meriç kenarında oturup bir kahve içmeden dönülmez. Aslında sokak aralarında dolaşmakta çok keyifli. İstanbul'da pek kalmayan, ufak dükkanları ve ahşap evleri ile  çok keyifli. Özellikle güneş batarken, Meriç kenarı ayrı bir güzel. Güneş Meriç köprüsünün tam karşısından, nehrin üzerine batıyor ve köprünün ortasında da padişah için inşa edilmiş bir alan var.




















Güzel bir pazar sabahı.ama canınız kahvaltı için çok ugraşmak istemiyor, biryandan da güzel birşeyler olsun istiyorsunuz masada.. Ozaman bu pratik, milföy pizza harika bir seçenek olur.


Bu mini pizzaları hazırlamak oldukça kolay ve pratik. Herkes uyanana, çay demlenene kadar pişer:)

Diktörden milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşamaya bırakınız. Hamurlar kesilecek kıvama gelince, 1 cm kalınlığında şeritler kesip, bütün milföy hamurunun etrafına çerçeve yapınız. Daha sonra içerisine biraz domates sosu ve zeytin ezmesi sürebilirsiniz. Üzerine, renkli doğranmış biber, domates, sucuk istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz. Fırına atmadan önce kenarlarına yumurta sarısı sürüp, üzerine biraz kaşar peyiri sepiştiriniz. 180 derece fırında 15-20 dk arası pişirmeniz yeterlidir, zaten milföy hamurunun pişmesinden gözlemleyebilirsiniz. Üzerine arzu ederseniz baharat serpiştirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , , , , , , , ,