Çilekli/İncirli Kek - Strawberry Cake



Hayatımda yeni bir sayfa açmış bulunuyorum ama bu sırada koşturmaktan, evde pc başına oturamıyorum ve blogu ihmal etmiş oluyorum.. Telefondanda ne yorum yazabiliyorum ne de yazı:S Tatildeyken, güzel bir yazı olsun diye, bütün detayları not ettim.. çok hevesliydim, ama hala tek kelime yazamadım.. Gittik gördük gezdik, büyük keyif aldık.. yemek yemekten midemiz ağrıdı, dönerken gelmek istemedik ama evimiz.. daha güzel bir yer yok sanırım.. İstanbul.. Bu şehirden her ayrılışımda çok mutlu oluyorum sonra aynı mutlulugu dönerkende yaşıyorum.. Yol ve kalabalık sıkıtısını unutuveriyorum.. Başka biyerde yaşayamam heralde diyorum..;)

Uzun zamandır paylaşamadığım çilekli keki paylaşmak istiyorum. Tarifi bu sitede görüp, çok begenip, kendim ölçüleri biraz daha değiştierek yaptığım bir kek.. Oldukça hafif ve yumuşak bir kek oluyor. Aslında hepimizin bildiği pandispanya hamurunun mevsim meyveleri ile zenginleştirilmiş, tatlandırılmış hali gibi.. Hem görseli hem de lezzeti yerinde bir kek..

Keki çilek mevsiminde, serin bir yaz akşamında yapmıştım. Bahçede ailemle, çay eşliğinde keyifle tükettik. İçinde hiç yağ bulunmayan bu kek için kısmi bir diyet keki diyebiliriz. Şekeri azaltıp, meyvedende bu ihtiyacı sağlayabilirsiniz ama şekersiz tatlı konusuna pek sıcak bakamıyorum.
Çilek ile defalarca denedikten sonra, bahçeden gelen bütün incirleri tüketemeyince, onlarıda değerlendirmek istedim. Arasına birazda ceviz serpip, lezzeti zenginleştirdim.
Hazırlaması ve malzemeleri pratik bir kek. Umarım beğenirsiniz..

Malzemeler;

3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
1 kabartma tozu,
vanilya,
meyve

Pandispanya hamuru kıvamındaki kek için, yumurtanın akı ve sarısını ayrı kaplarda çırparak, daha fazla kabarmasını sağlayabilirsiniz. Yumurta akının içine şekeride ilave edip, iyice karıştırınız. Daha sonra unu eleyip, karışıma kabartma tozu ile beraber ekleyiniz. Bu aşamadatahta bir kaşık yada karıştırıcı ile karıştırmanızı tavsiye ederim. En son vanilyayı da ekleyip, fırın kabına boşaltabilirsiniz.


Daha sonra istediğiniz meyveyi, çilek güzel bir tercih;) dilimleyip, fırın kabındaki karışımın üzerine diziniz. Bir kısmı içine dogru kendiliğinden batmaya başlayacaktır, bol meyve koyabilirsiniz.
170 derecede 35-40dk, kekin inceliğine göre pişmesi yeterlidir. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.

Tarifi aldıgım sitede, fırından çıkınca üzerine 2 yemek kaşığı kadar kremayı gezdirmeyi tavsiye ediyor. Krema sıcakta eriyip, kekin içinde kayboluyor ve güzel bir lezzet oluşturuyor.
Fakat her yaptığımda, kalori eklememek için sade tüketmeyi tercih ediyorum. Keki taze iken tüketmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun..





İncirlisi için;


Etiketler: , , , , , , , , , , ,