2 Film-Before Midnight ve Now you see me



Bugüne kadar blogumda filmlerden bahsetmemiştim. Uzun zamandır, okul ve tezim ile uğraşmaktan film izlemeye vakit ayıramıyordum. İş öncesi, kendime ayırdığım zaman dilimine, izlemek istediğimiz filmleri sıkıştırdık. Tavsiye edeceğim filmin seneler önce çekilmiş 2 filmi var. Filmler birbirinin çok devamı değil, karakterler aynı, örgü aynı şekilde ilerliyor, fakat bağımsız da anlaşılabilir.

BEFORE SUNRISE-BEFORE SUNSET-BEFORE MIDNIGHT 

 


İlişkiler ve insan hayatı üzerine uzun konuşmaların yer aldığı bütün filmlerin nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Hayatlarının bir karesinde karşılaşan iki kişinin, bütün gün ve geceyi birlikte geçirdikleri zaman dilimindeki konuşmaları.. Bütün film boyunca hiç susmadan konuluyorlar ve sizde hiç kaçırmak istemiyorsunuz. Diğer iki filmi daha önce izlemiş ve unutulmayacaklar arasındaydılar. "Before Midnight" filminde ise, hayatlarını birleştiren çiftin, aile kurmak, anne-baba olmak, kendinden ödün vermek, bireyselcilik ve modernite üzerine geçen konuşmaları ve tartışmaları.. Çok güzel dialoglar geçiyor, insanı kendini irdelemeye, düşünmeye itiyor. Ayrıca onlar yürürken sizde Yunanistan'ın sokaklarında gezmiş, sanki onlarla yürüyormuş gibisiniz. Konuşurken arada ilgilerini çeken kısımları birbirlerine göstermeleri.. Bir solukta izlenecek bir film Diğer iki filmide izlemediyseniz, seri olarak izleyebilirsiniz.. Aralarında geçen sevdiğim bir dialogu paylaşacağım..

Celine: I feel close to you.
Jesse: Yeah!
Celine: But sometimes, I don't know? I feel like you're breathing helium and I'm breathing oxygen.
Jesse: What makes you say that?

Before Sunrise (1995)
Before Sunset (2004)
Before Midnight (2013)
Oyuncular: Celine (Julie Delpy), Jesse (Ethan Hawke)

BIR SIHIRBAZLIK FILMI - NOW YOU SEE ME

Bir diğer iflm ise "Now you see me - Sihirbazlar Çetesi", soluksuz izlediğimizi söyleyebilirim. "The Illusionist" ve "The Prestige" filmlerinden sonra oldukça başarılı bir sihirbazlık filmi. Aslında hepimiz, gerçekten sihre inanmasak bile bir anlık varlığı ile bizi şaşırtmasını seviyoruz. Nasıl yaptıklarını çok önemsemeden, hayran kalıp sonra mantık sorgusuna başlıyoruz. İşte bu filmin en sevdiğim yanalrından biri, bir yandan size sihrin arka yüzünü göstermesi. Gerçekliğinden şüphe ettiğiniz ama öyle olmasını istediğiniz şeylerin, filmlerde bile olmayacağını göstseriyor. Sihre sizi bu kadar inandırmaya çalışırken bir yandan yıkıyor. Tabi birde görsel sahneler çok iyi.. Film başladı mı bitti mi farkına bile varmıyorsunuz. Vakit kaybetmeden izleyin derim..

Etiketler: , , , , , , , , ,