Sebze Güveci - Vegetable Casserole

Ramazan geldi, hoşgeldi.. Hergün ne yapacağımı düşünüyorum. Tatlı yapmaktan ve yemekten, kilo almaktan korkar oldum. Hem stresliyim hem de spor yapmaya vakit bulamayınca, sadece yemeğe veriyorum kendimi.. Tatile gidemediğim bu günlerde, kilolarımı dert etmekten de kurtulmuş oldum:) Annem bu ara benden tatlı tarifi alır oldu:) Bende Ramazan gelince çorba tarifleri peşine düştüm:) Mercimekten başka birşey yapamıyorum:( Deneyip sizlerle paylaşacağım, özellikle soguk ayran çorbası yapmak istiyorum!


Sebze güvecini kışın güveçte pişirmiştim. Dünya mutfağı sağlıklı tarifler adlı bir dergide görmüştüm. İçerisine köri konuldugundan farklı bir tarif buldum. Şimdi taze fasulye mevsimiyken tekrar pişirdim.

Tadı da lezzetli, alternatif ve farklı bir sebze yemeği.. Ben güveçte pişirdim, tercih size kalmış..

Malzemeler; (2 kişilik)

1 adet soğan,
2 adet kırmızı etli biber,
200 gr. taze fasulye,
3 adet orta boy patates,
2 diş sarımsak,
yarım su bardağı süt,
1 çay kaşığı köri,

Öncelikle soğanları ince ince doğrayın, sarımsaklar ile beraber zeytinyağında kavurunuz. Fasulyeleri boyuna ortadan ikiye kesip, jülyen doğranmış biberler ile beraber kavurunuz. Köriyi ekleyip karıştırınız. Üzerine kare, iri kesilmiş patatesleri ve sütü ekleyip, patatesler pişene kadar pişiriniz. Piştikten sonra üzerine kuru nane serpip, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , ,