Kedi dili Tiramisu, Türk kahveli - Tiramisu with Biscotti Savoiardi with Turkish coffee


Yıllar sonra mezuniyet törenine gittim. Kendi mezuniyetimde olabilirdi, seneye kaldı artık. Ailelerin mutluluğu, heyecanı harika. Sahneden izlediğim mezuniyette şimdi, karşıdan bakıyordum. Öğrencilerin diplomalarını alma heyecanı, cübbelerle sahneye çıkışları, çocuklarını sahnede gören ailelerin çoşkusu.. Tezahüratlar yükseliyor salonda, birincilikler, ödüller veriliyor.. En son kesilen mezuniyet pastası.. Arkasından tebrikler.. İnsanın diploma aldıkça, devam edesi geliyor:) Yolun sonuna gelince, yapmadıklarının pişmanlıkları başlıyor. 

Arkadaşlarla havuza indik, biz serinleyip, güneşlenirken, çocuklar havuzdaki bütün suyu boşaltma derdindeydi.. Biranda sanki Tusunami çıktı. Havalar git gide ısınıyor, tatil havasına giriyor insan yavaş yavaş..

Günler uzun, iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biri de tatlı oluyor. Zaten evimizin vazgeçilmezi.. Kek, kurabiye tercih ederken, sütlü ve soguk tatlılar atağa geçti. Porsiyonluk tatlılara olan ilgimden bahsetmiştim, bardakta sunulan bu tiramisuyu hazırlamak hiç vakit almıyor. Tarifi Refika'nın programında izleyip, içerisinde türk kahvesi katması çok hoşuma gitmişti.


Not: 150 ml lik bardaklardan 8 adet çıktı. İçersine eklediğiniz bisküvi ile krema oranına bağlı olarak, 1-2 adet fazla porsiyon elde edebilirsiniz (kreması az bisküvisi çok olarak).

Malzemeler;
Kedili bisküvi (Biscotti Savoiardi) (yarım paket)

Kreması için;
1 paket sıvı krema (200 ml),
200 gr. lanbe peyniri,
4 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 fincan orta şekerli(tek kesme şekerli) türk kahvesi,

Öncelikle, sıvı krema ve prudra şekerini, katılaşana kadar çırpınız. Katı bir krema kıvamı elde edince, labne peynirini ve soğutulmuş türk kahvesini ilave edip, karıştırınız.





Bardakların altına bir kaşık hazırladığımız kremadan koyup, üzerine bardakların yarısını kaplayacak şekilde ıslatılmış kedidili bisküvileri yerleştiriniz. Kedidili bisküvileri, hazır kahve ile hazırlanmış şekersiz soğuk kahve ile ıslatırsanız, lezzetli oluyor. Kedidilleri hemen ıslanıyor zaten, bol ıslanmış olması güzel oluyor kendileini çektikçe. Tercihe bağlı olarak, bisküvilerin üzerine ince ince kıydıgınız çikolata parçalarıda ekleyebilirsiniz. Yerken ağzınıza arada kıtır kıtır güzel bir tad geliyor. Üzerlerini yine hazırladığınız krema ile doldurarak, buzdolabında 2-3 saat bekletiniz. Servis ederken, üzerine kakao serpip, afiyetle yiyebilirsiniz. 3 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin, yoksa üzerindeki kema suyunu çekip, biraz donuyor, ilk günki keyfini biraz kaybediyor.

Afiyet olsun..

Etiketler: , , , , ,