yağmur sonrası..minik salyangoz..

Yağmur sonrası, sabah evden koşar adım duraga giderken, neredeyse ezecektim bu ufacık şeyi. Genelde boş kabuklarını buluruz, böyle canlı görebilmeyi, hele de yürüyorsa çok seviyorum. Böcek sevğim çocukluktan geliyor, kuzenim hemen yanımızdaki okulda okuyordu, bizim balkondan okulun bahçesi görünüyor. O zamanlar bahçenin yarısı ağaçlık, toprak yolları ile ufak ormanlık alan gibi.. yağmur sonrası, suların oluşturduğu yollardan atlaya zıplaya koşmayı çok severdim. O zamanlar okul duvarı yok! Demir parmaklık.. Parmaklığın bizim sokağa kalan tarafında bir kişinin geçeceği şekilde genişletilmiş demirler.. bizim bütün mahallenin çocukları orada okuyor. Ben ufağım daha, onlar dersteyken bahçede oyalanıyorum. Top böceği var, bilir misiniz? üzerine dokunca kapanıyor top şeklini alıyor ve hareket etmiyor. Farklı bir sevgi beslerdim bu böceğe karşı. Hepsini kibrit kutusuna toplar eve getirirdim. Annem çok bıkmıştı bu huyumdan..

Sevgili deeptone beni mimlemiş, teşekkür ederim;)

MİM; Çocukken oynadığımız oyunlar.

Bizim mahallede çok çocuk vardı ozaman, yaşlarımız aşağı yukarı aynı, dokuz taş çok oynardık, mahellede boş arsa vardı, orada saklardık taşlarımızı. İstop vardı, renk bulmak için deli gibi saklandığımız. En sevdiklerimden biri de sek sek.. Kare yada boyuna çizdiğimiz sek sekte, taş çizğiye değiyormu, değmiyor mu? nasıl tartışırdık. Birde "su içiyor" terimi vardı, şuan nasıl da komik geliyor:) Hava kararınca, saklanbaç oynardık, çok saklanacak yer vardı, arabalarda sağ olsun.. Akşamları annelerimiz çağırana kadar oynardık.. Ne keyifliydi..

MİM: Bir çok tipte insan vardır. Dünyada çeşit çeşit insan var. Benim bu yazımda değinmek istediklerim ise yalnızca iki çeşit. Birincisi hissettiklerini o anda uygulayanlar. İkincisi o anda ne hissederse hissetsin bir şey yapacağı anda hep yapacağı şeyi sorgulama gereği duyar, başkalarının ne diyeceğini düşünür. Öylesine günlük bir karar ya da hayatınızı değiştirecek bir karar alacaksınız. Ne düşünürsünüz önce? Ya da düşünür müsünüz? Kararı neye göre verirsiniz? O anki duygularınıza göre mi yoksa sonrasını çok fazla düşünür müsünüz?

Ben günlük yaşantımda ufak kararları verirken, hiç yarını ya da sonrasını karşmdaki sorana kadar düşünmem. Ne hissediyorsam ona göre davranırım. Bir an gerçekten ne istiyorum derim? Ne istiyorsam öyle yaparım. Tabi birde enine boyuna düşünülecek konular var, onlarda da genelde karar veremem.. Yüzyıl sonraya kadar düşünürüm hangisinin iyi olacağını bilemeyip, hislerime bırakır sonra da kaderci olurum biranda..

Etiketler: , ,