Mantarlı Pizza - Pizza with Sausage and Mushroom,

Sucuklu, Mantarlı Pizza - Pizza with Sausage and Mushroom

00:40 yesimdusova 12 Comments


Pizza gününün diğer bir mahsulü olan sucuklu ve mantarlı pizza, eşimin seçimiydi. İnce açtığımız bu hamur çıtır çıtır bir pizzaydı, bu yüzden kenarları hafif yansada, tadı harikaydı. Pizza hamuru tarifi için tıklayınız.

Sucuklu, mantarlı ve çeçil peynirli pizza için;
ince dilimlenmiş sucuk,
75gr. çeçil peyniri,
150 gr. mantar,
domates sosu.

Bir kapta, anneannemin hazırladığı domates sosu ile 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 yemek kaşığı terayağ ve 2 diş sarımsak ile güzelce karıştırıp, erittim.

Hamuru önce oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde açtım. Bir yerden sonrada elimle açtırarak, incelttim. Çok inceltmemenizi tavsiye ederim, kenarları çok ince kalıp yanabiliyor ama o bile lezzetliydi.

Açtığınız hamuru, fırın teli üzerine yerleştirip, hazırladığınız domates sosunu fırça ile üzerine yaydırınız. Üzerineçeçil peynirlerini ince ince ayırıp, bütün yüzeye dağıttık. Çeçil peynirini sevdiğimizden onu tercih ettik ama parmesan yada kaşar peyniride kullanabilirsiniz. Üzerine ince dilimlenmiş mantar ve sucuklarını ekleyip, 250°C fırında 5-6 dk peynirler eriyene kadar pişiriniz. Pizzanızı frın teli üzerinde pişirirseniz, altınında kısa sürede pişmesini sağlarsınız.

2. hamur diğerlerine göre biraz ufaktı ve bayağı bir ince açmışız, hafif kenarları yanıp, incecik çıtır bir lezzet oldu.

Afiyet olsun..

This is the second piece of our pizza dough, we enjoy to prepare and eat it. This is my husbands desired pizza. He likes sausages and made it for him. For the pizza dough click here.

Pizza with Mushroom and Chery Tomato
10 cherry tomato
75 gr. çeçil or parmesan or mozerella cheese,
150 gr. mushrooms,
tomato sauce

In a bowl, I mix the tomato juice that my grandmother prepared in the summer time with 2 tablespoon tomatoes paste, 1 tablespoon butter and 2 pieces of garlic and melt them.

Roll out the dough wit a roller and make it thin. After a while you can roll out also with your hands. I advice not to make it so thin, the edges can be burned but it is still tasty.

Put the prepared dough on the oven wire, then seperate the tomato sauce on the dough. Then spit down the cheese all the surface. Then add the sliced mushrooms and sausages. Put the pizza in a preheated oven to 250°C. (It was the max. value of our oven,You should heat the oven max. value.) The pizza is ready in 5-6 min.

Bon Apetit..  

12 yorum:

  1. harika görünüyor, denenecekler listeme ekledim bile :)

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım....
    pizzayı çok severim...

    YanıtlaSil
  3. ince olmasi guzel... daha az hamur isi yenmis oluyor cunku... mantara bayilirim ben.. mantarli pizzaya daha bir bayilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ince olunca kıtır kıtır oluyor..

      Sil
  4. oh oh çıtır crispy bu, yapılır.
    pizza seviyosun valla sen.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayılırım pizzaya, kendi yaptıgımı daha çok sevdim..;)

      Sil
  5. Bende pizzayı çok seviyorum :)Çok da güzel olmuş.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Pizzanın her türlüsüne bayılırım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Pizza yanımda olsa saatin kaç olduğu önemli değil hepsini yerdim harika görünüyor ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. heey yine müthiş bir lezzet ve tarif yazdım.
    enginarlı karides.
    :)

    YanıtlaSil