Çeri Domatesli, Mantarlı Pizza - Pizza with Mushroom and Cherry Tomato


Güzel bir bahar günü.. Hıdrellez gelmiş, bahar gelmiş, piknik vakti kapıyı çalmış. Her iki aileyi de biraraya getirerek, güzel bir piknik yaptık. Piknik içinde güzel, çilekli bir pasta hazırladım. Bu sırada bir dünya yumurta ziyan etsem de, sorunun yumurta da olduğunu anlayıp, yoluma devam ettim. Herkesin onayını aldıktan sonra, güne yakışır, güzel bir pastaydı diyebilirim. Bugün ayrıca annemin doğum günüydü. Pasta çok amalıydı anlayacağınız. Pasta tarifine gelmeden önce, daha önce hazırladığımız son pizzayı da paylaşmak istiyorum. Pizza hamurunun son parçası.. Pizza hamuru tarifi için tıklayınız.

Mantarlı, çeri domatesli pizza için;
10 tane çeri domates
75gr. çeçil peyniri,
150 gr. mantar,
domates sosu.

Bir kapta, anneannemin hazırladığı domates sosu ile 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 yemek kaşığı terayağ ve 2 diş sarımsak ile güzelce karıştırıp, erittim.

Hamuru önce oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde açtım. Bir yerden sonrada elimle açtırarak, incelttim. Çok inceltmemenizi tavsiye ederim, kenarları çok ince kalıp yanabiliyor ama o bile lezzetliydi.

Açtığınız hamuru, fırın teli üzerine yerleştirip, hazırladığınız domates sosunu fırça ile üzerine yaydırınız. Üzerine çeçil peynirlerini ince ince ayırıp, bütün yüzeye dağıtınız. Çeçil peynirini sevdiğimizden onu tercih ettik ama parmesan yada kaşar peyniride kullanabilirsiniz. Üzerine ince dilimlenmiş mantarları ve 2'ye kesilmiş çeri domatesleri ekleyip, 250°C fırında 5-6 dk pişiriniz. Pizzanızı frın teli üzerinde pişirirseniz, altınında kısa sürede pişmesini sağlarsınız.

Bu sonuncu pizza en güzel ve lezzetli olanıydı. Biraz daha kalın açtığımız bu hamur, pişmiş domates ile harika bir lezzetti. Hem görüntü hem de tadı çok güzeldi.

Afiyet olsun..

This is the last piece of our pizza dough, we enjoy to prepare and eat it. For the pizza dough click here.

Pizza with Mushroom and Cherry Tomato
10 cherry tomato
75 gr. çeçil or parmesan or mozerella cheese,
150 gr. mushrooms,
tomato sauce

In a bowl, I mix the tomato juice that my grandmother prepared in the summer time with 2 tablespoon tomatoes paste, 1 tablespoon butter and 2 pieces of garlic and melt them.

Roll out the dough wit a roller and make it thin. After a while you can roll out also with your hands. I advice not to make it so thin, the edges can be burned but it is still tasty.

Put the prepared dough on the oven wire, then seperate the tomato sauce on the dough. Then spit down the cheese all the surface. Then add the sliced mushrooms and cherry tomatos that are half sliced. Put the pizza in a preheated oven to 250°C. (It was the max. value of our oven,You should heat the oven max. value.) The pizza is ready in 5-6 min. Use oven wire to cook well under the pizza dough.


This one is the favorite of all of us. Tomato makes the taste wonderful and view. I advise this kind of pizza and tomato.

Bon Apetit..  

Etiketler: , , , ,