İtalyan Pizza Hamuru, Tulum peynirli, rokalı, cevizli, nar ekişili pizza - İtalian pizza dough and Pizza with a tulum cheese, rucola, wallnut and pomegranate syrup,




İzmir'den misafirimiz gelmiş, biz mutfağa girmez miyiz? Almanya'da 1 sene beraber yaşadığım arkadaşım, sınav bahanesiyle İstanbul'a gelince, onu ne kadar özlediğimi farkettim. Evlendikten sonra evimize ilk defa geliyordu. Düğün zamanı gelmişti ama daha ozamanlar bizim evimiz değildi;)

Haftaiçi pizza yapmaya karar verip, internetten güvenilir bir pizza hamuru tarifi aramaya başladık. thekitchencrashers.com adresinde bulduğumuz tarifi deneyeme karar verdik. Kardeşimde akşam yemeği için bize katıldı. Kardeşim elini hamura sokup, yogurmaya başladı. Pizza hamuru için 3 saatlik bir sürece ihtiyacınız var, pişirme ve hazırlamayı da katarsak toplam 3.5 saati bulur. Site de hazırlama aşamalarını çok güzel göstermişler, üzerine bir de video eklemişler, ellerine sağlık, çok güzel bir çalışma ve lezzet. Bizim pizzaya gelicek olursak 3 farklı pizza çıkardık. Hepimiz dört bir yandan malzemeleri hazırladık.


Pizza Hamuru için;
3 su bardağı genel amaçlı un,
1 su bardağı ılık su (40-45 °C),
1 paket yaş maya (42 gr.),
1 tatlı kaşığı bal,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,


Öncelikle bir kaba su, maya ve balı ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Mayanın ve balın suda erimesi gerekiyor. Diğer bir kapta da unu eleyip, içerisine tuzu karıştırınız. Hamurun ortasına çukur açıp, hazırladığınız karışımı içersine döküp, yağıda ekleyiniz ve iyice yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra, üzerini nemli bir bez ile örtüp, 2 saat dinlenmeye bırakın.
2 saat sonra, hamuru 3 eşit parçaya bölüp, bir daha yoğurun ve yine üzerini nemli bir bez ile örtün ve 1 saat daha bekletin. Hamuru daha sonra kullanmak isterseniz, poşetleyip, buzluğa kaldırabilirsiniz.

Biz 3 hamur parçasını da kullandık ama en kısa zamanda hamur hazırlayıp, buzluğa atmayı düşünüyoruz. Çok lezzetli ve pratik bir hamur.

Tulum peynirli, cevizli, rokalı ve nar ekşili pizza için,
1 demet roka,
50 gr. tulum peyniri,
50 gr. çeçil ya da mozerella ya da kaşar peyniri,
7-8 adet ceviz,
Nar ekşisi,
Domates sosu.

Bir kapta, anneannemin hazırladığı domates suyu ile 2 yemek kaşığı domates salçasını, 1 yemek kaşığı terayağ ve 2 diş sarımsak ile güzelce karıştırıp, erittim.

Hamuru önce oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde açtım. Bir yerden sonrada elimle açtırarak, incelttim. Çok inceltmemenizi tavsiye ederim, kenarları çok ince kalıp yanabiliyor ama o bile lezzetliydi.

Açtığınız hamuru, fırın teli üzerine yerleştirip, hazırladığınız domates sosunu fırça ile üzerine yaydırınız. Üzerine peynirleri elinizle ufalayınız. Sonra fırını açabileceğiniz en yüksek sıcaklığa getirip ısıtınız. Bizim fırın 250°C ya çıkıyordu ve bu ısıda 5-6 dk gibi kısa bir sürede pizza pişmişti. Pizzanızı frın teli üzerinde pişirirseniz, altınında kısa sürede pişmesini sağlarsınız.

Fırından çıkınca, üzerine elinizle parçaladığınız roka yapraklarını ve yine elinizle iri parçalar halinde böldüğünüz cevizleri serpiştirip, üzerine nar ekşisi gezdiriniz.

Bu pizza biraz tulum peynirinden dolayı, özel bir lezzet. Tulum peynirinin kokusundan dolayı, kardeşim ve eşim yemediler. Ama ben nar ekşisi ve rokayı çok sevdiğimden, severek yedim. Diğer 2 pizzayı da bu hafta içinde paylaşacağım..

Afiyet olsun..

We have a guest from İzmir, so it is the time to cook.. She is one of my best friend, we have lived together in Deutschland, I miss her so much. It was a first time for her after our wedding to come to our house.

We decided to make a pizza and started to seacrh a good recipe that we found in  thekitchencrashers.com adress. The recipe is delicious and practical. It is written every detail and also,there is a video how to prepare the dough, it is a good work and taste. You need 3 hours to prepare the dough if cooking time is added it foun nearly 3.5 hour. We prepared 3 different kinds of pizza together. It was enjoyable and tasty.

For the pizza dough,
3 cup of flour,
1 cup of warm water (40-45 °C) ,
1 package of yeast (42 gr.),
1 teaspoon honey,
1 teaspoon salt,
1 tablespoon oliveoil,

Firstly, in a bowl mix the warm water, yeast and honey till to obtain homogenous solution and all the ingredients are melted. Put the sieved flour in an another bowl and mix with salt. Open a hole in the middle of the flour and pour the liquid mixture and oil in it. Then knead the mixture and waited it 2 hours and cover with a dampy cloth.

After 2 hours later, divide it into 3 pieces then knead little bit and close with dampy cloth and wait 1 mor hour. If you use only one piece, put the other pieces into the fridge.

We made 3 piece of different kinds of pizza but nezt time we think to prepare more dough and put into the fridge. It is delicous pizza dough.

Pizza with a tulum cheese, rucola, wallnut and pomegranate syrup,
1 bunch of rucola,
50 gr. tulum cheese (goat's milk cheese made in a skin)
50 gr. çeçil or parmesan or mozerella cheese
7-8 pieces walnut,
Pomegranate syrup,
Tomato sauce,

In a bowl, I mix the tomato juice that my grandmother prepared in the summer time with 2 tablespoon tomatoes paste, 1 tablespoon butter and 2 pieces of garlic and melt them.

Roll out the dough wit a roller and make it thin. After a while you can roll out also with your hands. I advice not to make it so thin, the edges can be burned but it is still tasty.

Put the prepared dough on the oven wire, then sperate the tomato sauce on the dough. Then spit down the cheese all the surface. Put the pizza in a preheated oven to 250°C. (It was the max. value of our oven,You should heat the oven max. value.) The pizza is ready in 5-6 min.

Put the sliced rucola and walnut on the pizza the pour the pomegranate syrup then serve.

It is a special taste depend on the cheese and rucola. My sisster nad husband don't like it. Bu it is nearly my favorite.

Bon Apetit.. 

Etiketler: , , , , , , , , , ,