Sütlü kabak tatlısı - Pumpkin with milk


Mevsimi geldi susadım aşka
Benimle bir bütün oluver şimdi..


Bu sözleriı kabak için söylemek kulağa komik geliyor. Balkabağının her türlüsünü seviyorum, kek yapıyorum, az şekerli tatlısını yapıp cevizle yiyorum, yetmiyor onu süt ile muhallebi kıvamına getiriyorum, hatta bazen sarımsak ile zeytinyağı gezidrip fırınlıyorum.. Koca bir kabağı tek başıma yiyebilirim. Tabi ayıklama kısmına beni sokmayın, birbirlerine bukadar bağlı kabak ve kabuğunu ayırmaya kol kaslarım yetersiz kalıyor.

Bu mevsimde, tatlı olarak kabak, ayvayı da unutmamak lazım.. Sebze olarak ıspanak.. Sanki onları haftada bir yemezsem ve tükenirlerse çok üzülüp, kahrımdan yataklara düşecek gibi hissediyorum. Cinderella masalının sonunda, arabanın balkağına dönüşmesinden mutluluk duyabilirim..
Annem zaman zaman pişirdiği kabağı sütlerdi bizim için,benim de aklıma geldi ve biraz süsleyerek sunuyorum.. Miktarlar 2-3 adet tatlı için, tabi ki daha fazla kabak pişirip, yarısını normal yarısını sütlemek çok daha faydalı olur.

1 büyük dilim kabak,
5 yemek kaşığı şeker,(orta şekerli oluyor)
2 yemek kaşığı ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın
Süt (1 su bardağı yaklaşık olarak)

Dilimlenmiş kabakları, şeker(damak tadınıza uygun miktarda) ile pişiriyoruz. Pişen kabakları çatal veya mikser ile iyice ezerek püre haline getiriyoruz, içerisine yavaş yavaş süt ekleyerek, sütü çekmesini sağlıyoruz. Kıvamı su gibi ve süte doyana kadar ekleyebilirsiniz. Eğer koyu olursa püre gibi oluyor sonra, mümkün oldugunca süt ile inceltilirse kıvamı, daha iyi oluyor. En son olarak 1 tatlı kaşığı tarçın ve ezilmiş cevizleri ekleyip, servis yapacağımız kalıplara döküp, buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

Afiyet olsun..










Season comes I'm thirsty of love
Be all with me now..

It is a turkish song lyrics, traslation can be funny:) I love pumpkin, it is not matter how kind of it is cooked. I made cake, just cook it alone with sugar or mix it with milk, also sometimes I have mixed it with garlic and oliveoil and oven baked. I can eat one big pumpkin alone. But I can't cut it with its cover that is in a relationship together, my arm muscle are not strong enough to do it.

In this season, as a sweet pumpkin and not forgotten quince..spinach as a vegetable.. I believe, ıf I can't eat them and they are run out, I feel terrrible and be ill. I will be happy when the tale, cinderella comes the end that the car turn out the pumpkin.. My mother mixed the cooked pumpkin with milk, I inspired of it and decorate.. The amount is for 2-3 person, of course you can cook more pumpkin and made this sweet one piece of it.
 
1 big slices of pumpkin,
5 table spoon sugar,
2 table spoon crushed walnut,
1 teaspoon cinnamon
Milk (nearly 1 cup),

Put the sliced pumpkin in a saucepan and cook them with sugar well. Then mash the cooked pumpkins with fork or maschine and add milk slowly till it is saturated to milk. Finally add the cinnamon and crushed walnut. Wait them in the fridge 1-2 hour then serve..

Bon Apetit..

Etiketler: , , , , ,