Ispanaklı meksikan pizzası - Quesadilla with spinach


Hazır evde tortilla varken, tosttan sonra ne yapsak bunlarla akşama:) Pazar kahvaltısına misafirlerimiz vardı ve tostumuzdan tatmak istediler, seve seve hazırladık, gelirken bize koca bir kase kaymak getirmişler, bal ile beraber ye ye doymak bilmiyoruz.. Nasıl bir lezzettir:)

Quesadilla içine her türlü karışımı koyabileceğiniz bir tür Meksikan pizzası, ismide İspanyolca queso-peynirden ve tortilladan gelmekteymiş. İki çıtır hamur arasında sebze ve yanında salata ile keyifli ve pratik bir yemek. Bakalım bizimkinin içeriğinde neler varmış. Aslında yemeklerin miktarı yapılan kişiye, damak tadına göre değişse de, fikir versin diye yazıyorum.

Malzemeler;
2 adet tortilla,
100 gr. mantar,
100 gr. kıyma,
1 tane soğan,
1 kırmızı biber,
1 kırmızı chilli biberi
2 demet ıspanak,
50 gr. çeçil peyniri yada kaşar peyniri,



Ispanakları önceden buharda pişiriniz. Eğer kavrulmuş seviyorsanız, soğanlarla beraberde kavurabilirsiniz. Öncelikle ince ince doğranmış soğanı karamelize edip, kıymayı ve mantarı da koyup iyice pişiriyoruz.

Jülyen (uzun ve ince) usulü doğranmış kırmızı etli biber ve yuvarlak kesilmiş kırmızı chilli biberini ve ıspanakları ekliyoruz. Hepsini karıştırıp, pişene kadar kavuruyoruz.

Büyük tavaya 1 adet tortillayı koyup, arasına malzemeyi, üzerine çeçil peynirlerini ekleyip, diğer tortillayı da kapak gibi üzerine kapatıyoruz. İki tarafınıda dikkatlice çevirerek, orta ateşte kızartıyoruz. Daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..


Quesadilla is mexican pizza than all kinds of ingredients can be added between two tortillas. Name is came from Spanish word queso that means cheese and tortilla. Serves is different and enjoyable to prepare it. Let's look at the ingredients or ours. Actually the amount of ingredients depend on the person, taste can be changed, I will write to give idea.



Ingredients:
2 tortilla,
100 gr. mushroom,
100 gr. minced meat ,
1 onion,
1 red pepper,
1 red chilli pepper
2 bunch spinach,
50 gr. çeçil cheese or parmsesan,

Firstly boiled spinach with steam. If you like it roasted, you can cook with the onions together. cut the onions slightly and cook them till get brown, then add the minced meat and mushroom, roast them well.

Cut the red pepper julien (long ena thin slices) style, cut the chilli pepper like a ring, then add the peppers into the mixture with spinach and cook them till ready.

Heat a large pan to medium heat. Put the first tortilla at the bottom, then add the ingredients that prepared, put the cheese on the them and close the other tortilla at the top as a cover. Roasted both side of tortilla, becareful when turn the other side.

Bon Apetit..

Etiketler: , , , , , ,