Siegen - Almanya


Siegen - Panoramik
Haftasonu, üzücü bir haber aldık ve bu hafta yemek yerine, biraz geziyle devam etmekte fayda var. Almaya'da erasmus dönemimde yaşadığın, ufak şehirden bahsetmek istiyorum. Ben gitmeden önce internette çok aratmama rağmen, bir yazı bulamamıştım. Bu şehrinde kayıtlara geçmesini istiyorum. Genelde öğrenci şehri olan Siegen, Köln'den tren ile 2 saat uzaklıkta, Almanya'nın nadir dağlık bölgelerinden biri. İstanbul gibi tepelerden oluşan, bir tepe de. Das Obere Schloss ( Çok güzel bir park ve müze), diğer tepede üniversitenin aldığı, doğasıyla hayran kalınacak biryer.



Uzun süre insan burada yaşabilir mi bilmiyorum ama ben 1 sene kalmaktan keyif aldım. Almanya'nın suyundan mı havasından mı bilmem ama 10 kilo da verip döndüm:) Tren ve otobüs saatlerinin düzeninden, otobüsü kaçırmamızdan yada türlü sebeplerden sürekli yürümek zorunda kalmamında etkisi büyük tabi.



SIEGEN ZOB'TAN NIKOLAIKIRCHE - OBERE SCHLOSS


Şehrin, 2 merkezi var;Siegen ZOB ve Weidenau, marketler ve Siegen ZOB ta birtane de alışveriş merkezi bulunuyor. Almaya'nın düzenli yapısındandır ki, büyük şehirde bulabileceğiniz birçok mağazayı küçük şehirde de bulursunuz, bir çok şey aynı şekilde konumlandırılmış gibidir. Şehrin merkezi Siegen ZOB a tren ile ulaştığınız da, istasyonun çıkışında otobüs durağı ile karşılaşırsınız, otobüs saatleri genelde dakiktir, kaçırdınız mı en az yarım saat beklemek zorunda kalırsınız. Buradan heryere otobüs bulmak mümkün. Sağda alışveriş merkezi, ileride şehrin en çok tercih edilen, keyifli bir mekanı olan Cafe Barcelona bulunmaktadır. Özellikle gençlerin sık gittiği bir yer. Durağın hemen karşısındaki sokakta mağazalar, kitapçı ve hemen köşede ünlü bir bar olan Plan-B bulunmaktadır. Müzikleri, gelen insan kalitesi, mekanı ile oldukça güzel eğlenebileceğiniz bir yer. Geceleri ışıkları ile şehri canlandıran,Apollo Theater ve çevresi geniş ve yazın oturmak için keyifli bir yer.  Bu sokaktan ilerlerken sizi arka caddeye atar ve köşede H&M yi görmemek, görünce de alışveriş yapmamak olmaz:) Mağazanın hemen yanındaki dik yokuştan yukarı çıkınca, Altstadt' a ulaşacaksınız. Ayrıca yine sağda, Karstadt adında, YKM benzeri bir alışveriş merkezi var. Hem kaliteli hemde pahalı ürünler bulunur.

Nikolaikirche

Çevresinde, Postamt, AA (Akademisches Auslandsamt)(özellikle erasmus öğrencileri için önemli bir yer) bulunmaktadır. Oldkça dik yokuştan yukarı çıkınca, Nikolaikirche ve Rathaus(Belediye binası) gözünüze çarpacaktır. Akşam güneş batarken, kilisenin merdivenlerinde oturup birşeyler içmek çok keyifli. Altstadt'a gezinmek, tarihi yaşamak, herkesin kapısının önündeki süslere hayran kalmamak elde değil.
Obere Schloss



WEIDENAU'DAN UNIVERSITAT SIEGEN'E
Weidanau merkezde ise, üniversiteye daha yakın olan diğer tren istasyonu ve otobüs durağı bulunmaktadır. Siegen ZOB tan gelen, cadde buradan devam ederek, Üniversitenin sanat fakültesine oradan sonra daha da devam etmektedir. Şehri yakınlarındaki Olpe'ye otobüs ile ulaşım mümkün olup, piknik yapıp, yürümek için harika biryer.

Tabi şehre ismini veren, heryerde biralarını sembolünü gördüğünüz, Krombacher'den bahsetmemek olmak. Eski bir biraz fabrikasının genişlemesi ile çeşitli biralar üreten fabrikayı, günübirlik gezmek ve sonunda da sınırsız bira servisi ile her ürünü tatmak ve keyfini çıkarmak mümkün. Hayatımda içtiğim en güzel çeşme suyu bu şehirde. Biranın kalitesinde de çok etkisi olan su, çok güzel. Çeşme suyu içebilmek bizim için hayal bir durum:)






Kısacası Siegen zaman zaman özlediğim, zaman zaman sıkıldığım anılarımda kalan, büyük ihtimal bir daha gidemeceğim anılarımda kalan birşehir..


Obere Schloss


Etiketler: , , , , , , , , , , , ,