Dere otlu peynirli ekmek - Bread with dill and cheese




Biraz daha disipline olmayı, vazgeçmemeyi öğreniyorum. Sabretmeyi..Sağlıklı yaşamak, önce kendine önem vermekten geçiyor. Kendinden başlamalı sanırım insan. Yedikleriyle, var olduklarıyla beraber. 

Tarif çok basit, üstelik sadece karışımı hazırlıyorsunuz gerisini ekmek makinesi yapıyor, bütün gün başında durmanıza gerek yok! Tabi yemekten önce 3 saate ihtiyacınız var ki, o benim hep atladıgım bir nokta, sonra soluğu bakkalda almak zorunda kalıyorsunuz!

Dereotlu - Peynirli Ekmek (Büyük ekmek)

300 ml Su (ılık olmasına dikkat edin!)
4 cup (600gr) Beyaz Un
1 büyük ölçü (yemek kaşığı) zeytinyağı
1 büyük ölçü (yemek kaşığı) süt
1 küçük ölçü (çay kaşığı) tuz
2 küçük ölçü (çay kaşığı) şeker
1.5 küçük ölçü (çay kaşığı) maya (instant maya, taze olmasına dikkat edin!)
1 cup peynir ve dereotu karışımı

Öncelikle su, zeytinyağı,sütü, ekmek makinesinin haznesine koyuyoruz. İlk önce sıvı, sonra kuru malzemelerin konulması ekmek yapma makineleri için önemli bir sıradır. Bir kaba elediğiniz unun yarısı ile yüzeyi örtüp ara kata şeker ve tuzu homojen bir şekilde serpiyoruz, üzerine kalan unu döküp, ortasına ufak bir çukur açıp, mayayı ekliyoruz. Sonra makinenin kapağını kapatıp, pişirmeye bırakıyoruz. Makine karıştırmaya başladıktan 10-15 dk sonra kapagını açıp kıvamına bakın, hamur kıvamından birazcık yumuşak bir hamur olması gerekiyor, bazen una göre su miktarı değişebiliyor. Duruma göre 1 kaşık su ya da un eklemesi yapmanız gerekebilir. Peynir ve dereotunu ufak ufak kıyarak, makinenin ölçü kabına boşaltınız. Ekmek yapma makineniz, ürünleri ekleme zamanı gelince, ses çıkarıp, sizi uyaracaktır, ozaman malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Ekmek yapma makinenizin kapağını pişirme ve karıştırma süresince tamamen açmayınız. Özellikle mayalanma döneminde ısı kaybetmesi, ısının düşüşü ile beraber hamurun kabarmasını etkileyecektir. Bu yüzden hamuru kontrol ederken ve malzeme eklerken hızlı olmanız ve kapağı mümkün olduğunca az aralamanız önemlidir.

Makinenin büyük ekmek seçeneğinde, Orta pişirme derecesinde, 3 saatlik standart bir program ile pişirilmiştir.

Ölçüler, ekmek yapma makinesinin kendi ölçü kapları olup, ölçüler aşağıdaki gibidir;
1 Büyük ölçü kaşığı= 15 ml / yemek kaşığı
1 Küçük ölçü kaşığı= 5 ml / çay kaşığı
1 Ölçü kabı un = 150 gr
1 Ölçü kabı sıvı = 200 ml


Afiyet olsun...
                    
I'm learning to be more self disipline and not to give up easily. to be patient.. Man should be take care of himself firstly for living more healthy. it should be started himself with eating, things that helps to live.

Tarif çok basit, üstelik sadece karışımı hazırlıyorsunuz gerisini ekmek makinesi yapıyor, bütün gün başında durmanıza gerek yok! Tabi yemekten önce 3 saate ihtiyacınız var ki, o benim hep atladıgım bir nokta, sonra soluğu bakkalda almak zorunda kalıyorsunuz!

The recipe is vey easy, just prepare the mixture in the home bread maker machine then you will wait till it is ready. Don't need to control all steps!Of course you need 3 hours before eating otherwise you will find yourself in the bakehouse to not to be hungry!

Receipe for Bread with dill and cheese;

4 cup white flour
1 big scale milk
1 big scale oliveoil
1 small scale salt
2 small scale ölçüsugar
1.5 small scale instant yeast
300 ml warm water
1 cup mixture of cheese and dill

You have to control the structure of dough and it should be soft and like a ball in the chamber. Also, you have to be careful not to leave the cover too much. When checking the dough and adding the ingredients, you should open out the cover. For swelling of dough, it is important not to lose the heat, and leave the cover opened.

For Home Breadmaker setting;
Big - Bread size
Standart mode - program function (3 hours standart program)
Medium - Browning Crust

1 Big scale kaşığı = 15 ml / table spoon
1 Small scale kaşığı = 5 ml / teaspoon
1 Cup flour = 150 gr
1 Cup liquid = 200 ml


Bon Apetit..

Etiketler: , , , , , ,