Beyaz ekmek - Is that machine can not make white bread?

                               
Bizim makina da beyaz ekmek yapamıyor muyuz? Sorusu eşimden geldi:) Sürekli çavdar ve tahıllı ekmek gördüğünden, makinenin sadece esmer ekmek üreteildiğini düşünmeye başlamış :) Neden yapamasın dedim, ben nasıl istersem öyle pişiriyor :) Akşam yemeği için ona sürpriz yaptım ve ben evde yok iken, makineyi ayarlayıp, geldiği saate pişmesini sağladım. Bereketli bir ekmek oldu, bir haftadır yiyoruz, daha da bitmeyecek sanırım :) 2 kişi olunca, büyük ekmeği tüketmek zor oluyor, bir dahakine kendimiz için küçük ekmek deneyeceğim. Bu arada tuz miktarını az bulanlar için, şeker-tuz oranını değiştirebilirsiniz, mesela eşim ekmeği tuzsuz buldu, ben çok tuzlu sevmediğim için, yeterli buluyorum.




Malzemeler

300 ml Su (ılık!)
4 cup (600gr) Beyaz Un
1 büyük ölçü (yemek kaşığı) zeytinyağı
2 büyük ölçü (yemek kaşığı) yoğurt
1,5 küçük ölçü (çay kaşığı) tuz
1,5 küçük ölçü (çay kaşığı) şeker
1.5 küçük ölçü (çay kaşığı) maya (instant maya, taze olmasına dikkat edin!)

1.   Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp  pervaneyi takın. Sonra hazneyi makineye yerleştirin.  Makineyle  birlikte gelen  kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye suyu, zeytinyağını ve yogurdu koyunuz. Unun yarısını bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edin. Unun üstüne tuz ve şekeri homojen bir şekilde serpiştirin. Kalan unu da hazneye ekleyiniz.Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı koyun. 

2.   Ekmek yapma makinesinin kapağını kapayın.

3.   "Standart Ekmek" yapma seçeneğinde,Küçük ekmek "I" ayarı seçilerek, orta derece pişirme ayarı seçilir. Makineyi çalıştırın.

4.   10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
  
5.   Pişme sinyalinden 10 dakika sonra, eldiven ile yoğurma kabı hazneden çıkartılır. Ekmeğinizi hazneden çıkartıp, alt kısmından karıştırma aparatını çıkarmayı unutmayınız. Makinenin yanında uzun bir çubuk çıkacak, bunun yardımı ile ekmeğinizin içinden çıkartabilirsiniz. Metal oldugundan sıcak olabilir, çıplak elle tutmamaya özen gösterin.

Makinenin büyük ekmek seçeneğinde, Orta pişirme derecesinde, 3 saatlik standart bir program ile pişirilmiştir.

Afiyet olsun... 



Is that machine can not make white bread? My husband asked me! Generally, I cook brown bread, he tries to eat it for me :) but his favorite bread is white. All my cooked bread that I made in machine is brown so he started to think about our machine can only make brown! :) My answer is of course not! How we want to cook, it can make. It is very generous bread, we have been eating it during one week. If you think it is less salty, salt-sugar ratio can be changed depends on your taste.

Ingredients
300 ml warm water
4 cup white flour
2 big scale yoghurt
1 big scale oliveoil
1,5 small scale salt
1,5 small scale sugar
1.5 small scale instant yeast


For Home Breadmaker setting;
Big - Bread size
Standart mode - program function (3 hours standart program)
Medium - Browning Crust

Bon Apetit..

Etiketler: , , , , , , , , ,